• 19 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8036
  •  GBP / BGN 2.2826
  •  CHF / BGN 1.9846
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 16°C

Проф. Георги Фотев: Много омраза има в българското общество

Проф. Георги Фотев: Много омраза има в българското общество

/КРОСС/ Много омраза има в българското общество и въпросът е какво да правим с нея. Това каза в предаването „120 минути" доайенът на социолозите у нас проф. Георги Фотев.

Той подчерта, че определението му за „Възраждане" като неофашистка партия не е случайно.

Социологът обърна внимание на риториката на Костадин Костадинов и изричането на очевидни неистини. „Това е реториката на хора, за които омразата в нейната дълбочинност прави абсолютно невъзможно да разговаряш с тях.

Целият проблем е в много потиснатия и комплексиран манталитет, в тази атомизираност на обществото, в неспособността да влизаме в солидарност", коментира проф. Фотев.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

Пропуснах да попитам. Ако приемем и се съгласим с твърдението, че Възраждане са неофашисти, то какви са украинците от Азов, Кракен, Десен сектор и националната им гвардия, които са покрити с татуировки на свастики и изповядват национал социализма в оригиналния му вид? А политиците ни твърдят, че те са добри момчета, наши съюзници и ние сме солидарни с тях. Тогава възниква въпросът-какви са политиците от сегашното болшинство?

03.07.2023 08:56:02

Анонимен

Професоре, ескалацията на напрежението се дължи на липсата на желание, чуваемост и способност на, с извинение, управляващите, които отгоре на всичко се мислят и за елити, да подичинят поведението и риториката си на желанията на болшинството. Хората искат едно, политиците ни тикат в друга посока и няма легален начин да ги накараш да влязат поне в диалог. Чувството за безсилие и обреченост води до озлобление и това е адекватна реакция. Солидарност е възможна само при взаимно уважение, висока нравственост, етика и поведение изцяло подчинено на интересите на общественото развитие. Иначе не е солидарност, а компромис и безпомощно и гневно подчинение, което лесно може да се превърне в неподчинение. Омразата в обществото е като високата температура-белег е на болест, която не се лекува. С цялото ми уважение към възрастта ви, но не сте прав в желанието за постигане на безпринципна солидарност. А това с неофашизма на Възраждане си е направо осиране. Или сте оглупял или ви използват.

03.07.2023 08:40:41

Анонимен

Не е вярно.

03.07.2023 08:25:54

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.