• 18 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8036
  •  GBP / BGN 2.2826
  •  CHF / BGN 1.9846
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 10°C

Декоративни фототапети, лесна идея за декориране на вашият дом

Декоративни фототапети, лесна идея за декориране на вашият дом

/КРОСС/ Ако търсите начин да декорирате стените на стаите във вашия дом, но не искате да се занимавате с работа или нямате време да боядисате стените, най- икономичното и лесно решение  да го направите е с монтаж на фототапети или декоративен винил.

Това е един от вариантите за хората, които искат домът им да излъчва комфорт, елегантност и оригиналност във всяка стая от дома им.

Как да украсите със фототапети или декоративен винил

Декорирането със фототапет или декоративен винил е много динамично, тъй като можете да създавате форми или силуети, които си играят с околната среда.  И тъй като са изработени от пластмаса, те се почистват лесно , имат голяма устойчивост на влага и са много издръжливи. Има много възможности за идеи за декорация на стени.

1.Декоративен винил. Тези винили не се използват само за декориране на стени, с тях можете да декорирате мебели, прозорци, душ паравани и др. И можете да ги намерите в много форми: букви, животни, градски пейзажи, музикални ноти...

2.Декоративни снимки на стени. Този начин на декориране обикновено е личен, тъй като снимките биха били лични спомени. Можете да направите композиции с различни форми и размери или просто да покриете стената с малки картинки за всяка снимка.

3.Стенописи, които пресъздават град. Това е една от най-търсените опции. Благодарение на тези стенописи малките стаи създават усещането, че получават повече пространство, отколкото имат. Перфектна декорация за пътници.

4.Природни елементи. Пренася всяка стая в райска зона, създавайки атмосфера на релакс и радост.

5.Комиксови рисунки без оцветяване или с цвят. За любителите на комикси, това е перфектната възможност да пресъздадат тези любими герои, придавайки свежо и бохемско докосване.

6.Карти за стените. Класическа и елегантна опция, която изглежда добре в офиси, учебни стаи или всекидневни, с възможност за избор на глобална карта, конкретно място или любим фантастичен свят.

Видове фототапети

Трябва да имаме предвид, че когато търсим фототапети, не трябва да гледаме само дизайна и размерите, но и вида на фототапета. Всъщност има различни видове в зависимост от материала и тъканта на неговия материал.
1.Самозалепващи се тапети от винил. Имат сатенено и гладко покритие. Тези видове стенописи се избират, когато е необходимо по-голямо усещане за стабилност на размерите. Те имат превъзходно качество на печат и могат да се използват върху различни бои.

2.Полупрозрачни винилови фототапети. Този тип фототапети се използват върху стъкло, тъй като изображението се вижда от двете страни. Има матово и гладко покритие.

3.Нетъканият текстил. Това е най-добрият вариант за фотографски отпечатъци, тъй като представлява хартия без прозрачно фолио и също така е един от най-устойчивите, които могат да бъдат намерени.

4.Стенописи от хартия. Те не са много устойчиви, но са по-евтини от другите опции и трябва да ги поставите много внимателно и прецизно.

 Лесно ли се премахват фототапети?

Ако искате да премахнете фототапет, или защото вече не ви харесва, или искате да го смените с друг, можем да ви кажем, че процесът е много прост .

Хората, които знаят как да премахнат фототапета, обикновено използват кофа с вода и гъба. Трябва да намокрите добре горната част на фототапета, за да се отдели от стената и да я държите мокра, докато бавно я отстранявате. Възможно е някои остатъци от лепилото да останат по стената, така че е важно стената да се почисти добре .

Има и друг трик за премахване на фототапета, без да причинявате щети на стената.  Използваме сешоар, с който загряваме стенописа, като лепилото омекне. Използвайки този метод, ще започнем с нагряване на ъгъл и малко по малко ще го премахнем от стената.

Къде мога да купя фототапети?

Можете да закупите стенописи във всеки физически или онлайн магазин за декорация на дома, като Kartini.Bg.  А някои сайтове дори ще ви позволят да създавате свои собствени творения с вашите изображения.

Тапетите за стена са перфектен начин да освежите визията на вашия интериор и да му придадете уникален характер. Богатият избор от мотиви и лесният монтаж правят тези декорации все по-търсени от собствениците както на малки апартаменти, така и на големи къщи. 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.