• 25 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8303
  •  GBP / BGN 2.2757
  •  CHF / BGN 2.0011
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 12°C

Папата със специална благословия за света заради пандемията от коронавирус

Папата със специална благословия за света заради пандемията от коронавирус

/КРОСС/ Папа Франциск съобщи, че тази седмица ще отправи извънредно благословия Urbi et Orbi (към града и към света), каквато обикновено се дава само на Коледа и Великден.

Главата на Римокатолическата църква призова вярващите от цял свят да се молят за спиране на епидемията от коронавирус, предаде "Ройтерс".

Папата направи неочакваното изявление при днешната неделна литургия, която се разпространява от Ватиката по интернет и телевизията, вместо както обикновено да се произнася пред хората, събрали се на площад "Свети Петър".

Решението на папа Франциск да отправи специална благословия подчертава сериозността на положението с кризата в света и особено в Италия, която изпревари Китай като страната, засегната най-тежко от Ковид-19. Той съобщи, че в петък вечер ще произнесе благословията от празния площад "Свети Петър". Формално част от Ватикана, площадът бе затворен като част от мерките в Италия срещу разпространението на коронавируса.

Католиците, които получат благословията лично или чрез медиите, могат при определени обстоятелства да получат специална индулгенция (опрощаване на греховете).
Папа Франциск призова също така християните по цял свят в сряда, по обед италианско време, да спрат и заедно да кажат молитвата "Отче наш".

Искаме да отговорим на пандемията с универсалността на молитвата, на състраданието, на нежността. Нека останем единни, каза той от папската библиотека.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.