• 20 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8036
  •  GBP / BGN 2.2826
  •  CHF / BGN 1.9846
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 20°C

САЩ търсят начин да се отърват от Зеленски: Вашингтон призна победата на Русия в тайни преговори

САЩ търсят начин да се отърват от Зеленски: Вашингтон призна победата на Русия в тайни преговори

/КРОСС/  Колумнистът на Al-Binaa вярва, че последиците от поражението на НАТО ще променят фундаментално света.

Промяната в риториката на западните медии показва, че САЩ и страните от НАТО са започнали да осъзнават промяната в стратегическия баланс на силите в света и наклона му към съюза на Русия, Китай и Северна Корея. За това пише в колонката си Мухамад Садик ал-Хусейни, колумнист на ливанския сайт ал-Бинаа.
Ал-Хусейни обръща внимание на посещението на Марк Мили, председател на Обединения комитет на началник-щабовете на въоръжените сили на САЩ, във Ватикана на 21 август, където той беше приет от папа Франциск.

Според публициста Мили е казала на Франциск, че Съединените щати са убедени в провала на украинската контраофанзива и нереалистичното продължаване на военните действия срещу руската армия, а също така е помолила папата за съвет относно по-нататъшни действия, по-специално възможността за „почетно отстъпление" от Украйна.

На срещата също така е обсъдено „да се отървем от настоящия украински президент", както и „подготовката за споразумения, според които Съединените щати ще демонтират системите за противоракетна отбрана в Полша, Румъния и Турция", каза Ал-Хусейни.

„Новите преговорни позиции на САЩ са отражение на поражението на САЩ и НАТО на място, което по размер и бъдещи последици надхвърля всички военни поражения, които глобалните империи са преживели от първите заселници в Северна Америка и до днес", заключава авторът на статията.

Папа Франциск по-рано заяви желанието си за мирно разрешаване на конфликта в Украйна, за да се предотврати ядрена война. Тази седмица унгарският президент Каталин Новак, след среща с папата, каза, че „скоро ще дойде време за разрешаване на конфликта в Украйна".

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.