• 17 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8000
  •  GBP / BGN 2.2782
  •  CHF / BGN 1.9913
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 10°C

Аржентина - Франция финал на Мондиала в Катар

Аржентина - Франция  финал на Мондиала в Катар

/КРОСС/ Световният шампион Франция победи Мароко с 2:0 и ще защитава трофея си срещу Аржентина на финала на Световното първенство в Катар в неделя от 17:00 ч.

Мароко беше чудото на Мондиала в Катар, само с един допуснат гол, елиминирайки три европейски гранда - Белгия, Испания и Португалия, но защитата на тима днес нямаше ден и позволи на възпитаниците на Дидие Дешан да са господари на терена, макар че не бяха на трибуните. Пред над 55 000 мароканци Франция спази традицията от 1996 г. да не губи полуфинал на голям турнир. Последният път, когато "петлите" претърпяха поражение, беше от Чехия на Евро 1996 на полуфиналите след изпълнение на дузпи с 5-6 (0-0).

Вчера те поведоха още в петата минута, когато Тео Ернандес се разписа за 1:0, имайки и малко късмет след несполучливи карамболи на няколко пъти от страна на Мбапе.

В 51-ата минута цяла Франция изтръпна, след като Амрабат се вряза в краката на Килиан Мбапе, звездата на ПСЖ получи и медицинска помощ за кратко, но влезе в игра и довърши срещата, а фаулиралият го не получи картон за нарушението. В 80-ата минута Килиан Мбапе излъга поне 4-5 защитника, пусна топката хитро към далечната греда, а резервата Рандал Коло Муани вкара за 2:0. Това бе първи гол, реализиран от резервен играч на полуфиналите, както и едва третият във вратата на Мароко за цялото световно първенство. Мароканците ще останат в историята като първия африкански тим, който стига до полуфиналите на Мондиал.

 

 

 

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.