• 21 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8036
  •  GBP / BGN 2.2826
  •  CHF / BGN 1.9846
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 22°C

Модулен кемпер прави къмпирането петзвездно

Модулен кемпер прави къмпирането петзвездно

/КРОСС/ Къмпингуването и карането на каравани се развива стабилно през годините, разраствайки се, за да обхванат все по-луксозни превозни средства, предназначени да изследват света, като същевременно предлагат удобствата на дома и извън него.

С помощта на легендарната дизайнерска фирма Pininfarina, стартиращата компания от Силиконовата долина AC Future пътува напред във времето, за да покаже как точно къмпинг еволюция ще продължи в бъдещето. Като луксозна резиденция на колела, която „расте, за да накара дори най-непознатите и негостоприемни парчета земя да се усетят като дизайнерски апартамент в центъра на града."

Electric Transformer House (eTH) е мощен автономен кемпер /RV/, който хармонизира световете на физическата и цифровата взаимосвързаност. AC Future се представи на света на CES 2024 този месец, където също така проведе дебюта на eTH за виртуална реалност (VR). Концептуалният „кораб" се стреми да бъде нещо повече от обикновен RV, поемайки ролята на убежище извън мрежата, допълнително жилищно разширение и работно място и живописен туристически автобус.

Pininfarina помогна за пренасянето на идеята на AC Future за футуристичен трансформиращ се RV в дигитален живот, предоставяйки ранен преглед на това как може да изглежда бъдещето на развлекателната мобилност. Изгладеното правоъгълно превозно средство изглежда подобно на дизайна на електрически ван от стартиращи фирми като Arrival, BrightDrop и Canoo, но AC Future казва, че си представя шасито да работи както с ДВГ, така и с хардуер за електрическо задвижване.

С дължина от 6 м, eTH е само с около 15 см по-дълъг от най-малкия Sprinter 144 на Mercedes-Benz, но неговият висок кутийчест дизайн осигурява по-просторен интериор, който се усеща повече като дом на колела от клас B+ . С натискането на един бутон, страничните и задните стени на автомобила се разширяват навън, за да завършат двустаен апартамент с обща площ от 37 кв. м. Наред с големите странични и задни прозорци, стените на разширителния модул включват прозоречни панели с пълна височина.

Разширението от страната на пътника се удължава съвсем леко, за да издърпа кухненския бокс навън, докато разширенията от страната на водача и отиват до няколко метра. Задната част е обособена спалня, а страната на пътника е отворена всекидневна/спалня. Мебелите са проектирани да се движат на мястото си, когато кемперът се разшири, сглобявайки се и сгъвайки се обратно, когато модулите се прибират в режим на задвижване, както сме виждали при работещи разширяеми RV продукти като серията Beauer.

Докато етажният план на eTH остава доста отворен, разширяването придава на пространството усещането за миниатюризиран апартамент с две спални с отделна кухня, трапезария, офис и суха баня. Голямата оранжерия на микробуса отваря широкоекранни прозорци за трапезария, кухня и спалня от страната на водача. Стените на разширителния модул също включват комбинация от непрозрачни и прозрачни панели с пълна височина, добавяйки към панорамното пространство.

Въпреки че eTH изглежда много по-полиран и шик от типичния дом на колела, неговата разширяема природа проправя пътя за сериозна самоустойчивост. Целият покрив, от основния ван през разширителните модули, съдържа серия от слънчеви панели за захранване на батерията с електричество, което може да се използва както за пътуване с електрически двигател, така и за бордови удобства. От Pininfarina казват, че моделът е проектиран да предлага автономна мощност за цяла седмица.

В допълнение към добавянето на много вътрешно пространство, системата за разширяване на eTH увеличава възможностите за слънчево зареждане. В интегриран в покрива атмосферен генератор на вода непрекъснато се извлича вода от влагата във въздуха и се преработва в до 50 литра чиста питейна вода всеки ден. По този начин пътниците могат да паркират дни наред, без да се налага да се връщат в цивилизацията, за да напълнят резервоара за прясна вода (или да заредят батерията).

Друг трик на ниво Transformer в ръкава на eTH е ниското табло което се удвоява като офис работна станция, когато е паркиран. Воланът се спуска, не за пълна автономия от ниво 5, а за да освободи свободно пространство на бюрото, което може да се използва и от двамата пътници отпред. Централният екран на информационно-развлекателната система може също да сочи към позицията на водача или пътника.

Сателитният интернет Starlink поддържа номадите свързани дори в отдалечени дестинации. Ниското арматурно табло на AC Future eTH се превръща в мобилна работна станция, когато е паркирано, воланът се навежда надолу и дисплеят на информационно-развлекателната система се върти eTH е много интересно дизайнерско проучване, базирано на неразкрита, привидно измислена платформа за ван, но AC Future наистина има някои непосредствени амбиции за превозни средства в реалния живот. Той възнамерява да подготви първия си прототип до второто тримесечие на тази година, преди пускането в производство в края на 2025 г.

 

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.