• 20 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8359
  •  GBP / BGN 2.2843
  •  CHF / BGN 2.0205
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 9°C

Иван Иванов: Промените в Закона за МВР предвиждат дублиране на функции

Иван Иванов: Промените в Закона за МВР предвиждат дублиране на функции

/КРОСС/ „Днес разглеждаме връщането за повторно разглеждане на Закона за МВР от президента, с който се дава възможност на МВР да охранява определени категории лица по ред, предвиден в други закони. Освен колизията с редица нормативни актове, описана в мотивите на президента, тази тема е нееднократно разглеждана и са предоставени редица съображения. МВР трябва да се занимава с дейности, които са му възложени по Конституция и са описани в Закона за МВР". Това каза народният представител от ПГ на „БСП за България" Иван Иванов от парламентарната трибуна.
Иванов препоръча МВР в следващите дни и месеци да съсредоточи своите усилия към постигането на неговите основните цели и функции - да осигурява обществения ред в държавата и сигурността на гражданите: „Да се намерят решения на проблемите, които да доведат до по-пълноценно функциониране на органите на МВР във връзка с преодоляването на битовата престъпност, както и самото организационно състояние в Министерството на вътрешните работи - синдикати в МВР заявиха, че са в готовност за протест". Според него тези проблеми трябва да бъдат решавани, а не да се слагат несвойствени функции, които допълнително ще натоварят системата на МВР за изпълняване на своята дейност.
„С тези промени в Закона за МВР ще се въведе още една структура, която ще се занимава с охраната на физически лица. Ще има дублиране на функции и опасност от конкуренция между тези служби, а това е недопустимо", завърши Иван Иванов.

Филип Попов: Цели се НСО да последва съдбата на ДАТО
„Вече имаме пример за дублиране на функции на служби - Държавна агенция „Технически операции" и сходната по функции и задачи служба в ДАНС. Това доведе до намаляване на обема на работата на ДАТО, до свиване на нейния кадрови потенциал, до намаляване на подадените заявленията към нея за извършване на нейните операции". Това каза Филип Попов, секретар на ПГ на „БСП за България", от трибуната на Народното събрание.
Според него МВР има достатъчно широк кръг от задачи и компетенции, за да се занимава с дублиране на функциите на НСО. „Непрофесионалното отношение на управляващите към НСО ще доведе на практика до нейното депрофесионализиране. Това е най-малкото неуважение към историята на самата служба и на Република България. Виждате до какво доведете дублирането на функции между ДАТО и ДАНС - същото най-вероятно ще се случи и с НСО", категоричен е Попов.

 

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.