• 16 Юни 2024 |
  •  USD / BGN 1.8303
  •  GBP / BGN 2.3227
  •  CHF / BGN 2.0514
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 19°C

Мария Габриел: Ролята на Алексей Петров за коалицията е абсолютно никаква

Мария Габриел: Ролята на Алексей Петров за коалицията е абсолютно никаква

/КРОСС/ Ролята на Алексей Петров за "стъкмяването" на коалицията е абсолютно никаква. Това са инсинуации и внушения, които явно целят да има в публичното пространство тема, която не позволява да се води дебат по съществените проблеми. Това заяви в ефира на Нова телевизия вицепремиерът и министър на външните работи Мария Габриел.

По думите й не е имало покани към Алексей Петров за пост в политиката. Габриел обясни, че там, където е имало смяна на имена, това е направено от парламентарните групи, които подкрепят правителството.

"Много би ми се искало, хората, които говорят тези неща, да не ги дават като аргумент за трупане на политически актив. Преговорите за съставянето на това правителство се случиха пред очите на българите. Мисля, че досега не е използван по-прозрачен и открит начин. Имаме основание да кажем, че кабинетът работи, дава стабилност и това явно не се харесва на всеки", каза още вицепремиерът.

И допълни, че очаква президентът Румен Радев да приеме оставката на главния секретар на МВР Петър Тодоров. 

"Уважавам президентската институция и смятам, че България в момента може само да спечели, ако наистина сме обединени. Защото повече от всякога България е част от процес, в който в целия свят се случват изключително интензивни неща. Не трябва да изоставяме. Трябва да кажа, че диалогът с президентската институция, аз лично го имам и за мен той е много важен", обясни Мария Габриел.

Тя уточни, че за момента няма информация дали бившият следовател Петър Петров, известен като Петьо Еврото, е починал в Обединените арабски емирства.

"Очакваме отговор от Генералното ни консулство в Дубай. В момента в който го получим, той ще бъде публичен", каза още вицепремиерът.

Мария Габриел коментира и шпионския скандал с тримата българи във Великобритания.

Сигурността е общо предизвикателство и грижа и с Обединеното кралство. В тази връзка оценявам положително това, че компетентните служби и власти в България са били в течение на разследването още от самото начало, заяви тя. 

В отговор на въпрос за това, че двама от задържаните ни сънародници са били членове на секционна избирателна комисия, Габриел призова да се запази спокойствие, за да може разследването да даде резултат и чак тогава да се правят изводи.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

Сериозно ли ма, овцо? Никаква роля? Съвсем никаква? В политиката пост не сте му предлагали а в някоя от службите? Това за обединението сме го чували вече. Няма как да стане? Ленин навремето беше казал: ... преди да се обединим, трябва да се разграничим... Олио и оцет трудно се смесват. Като се разграничим става ясно, че сме несъвместими. Вие сте чуждо и вредно тяло в България.

20.08.2023 16:31:15

Анонимен

Точно така А.Петров не е участвал в „сглобяването” на правителството, защото е направено по нареждане на посолството и това не е открит начин за пред обществеността и тя го знае. Не се излагайте да го твърдите. Що се отнася до сигурността тя се вижда от всички - убийства и насилия.

20.08.2023 16:28:17

жирафката

Мария Габриел: Ролята на Алексей Петров за коалицията е абсолютно никаква. Стрино помакино, вервамо ти! Затва го утепахте, оти мноо знайше!

20.08.2023 16:01:06

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.