• 28 Март 2024 |
  •  USD / BGN 1.8091
  •  GBP / BGN 2.2873
  •  CHF / BGN 2.0027
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 15°C

Атанасова: Избрахме държавата пред партията

Атанасова: Избрахме държавата пред партията

/КРОСС/ В предаването „Лице в лице“ по бТВ Десислава Атанасова, каза че в партията са категорични, че няма по-подготвен от Бойко Борисов за премиер. „През трите управленски мандата на ГЕРБ отговорността винаги се е носила лично от Борисов. Той е доказал, че може да се справя с кризи и има нужните контакти на международната сцена, за да помогне на България в тези тежки моменти. Другата опция беше човек, който е достигнал върха в своята професионална кариера, пациентите му вярват и е еднакво отдалечен от всички партии. Спряхме се на втория вариант и отново поставихме интересите на държавата над партията. Заложихме на силна надпартийна канидатура, която ще може да обедини останалите депутати.

"Аз смятам, че ще е много лош сигнал за политическата класа, ако откаже разговор по каквато и да е тема с проф. Габровски. Това поведение ще е неразумно. Дошъл е моментът да проявим разум и да поставим на първо място държавата. Ние го направихме с нашата кандидатура за премиер. Да, проф. Габровски няма политически опит, но може да намери баланс и да развърже политическия възел. Трябва да намерим път и да разговаряме, за да стане България по-силна. Проф. Габровски ще проведе срещи с всички председатели на парламентарно представените партии. Ние ще му окажем подкрепа тези срещи да се проведат в парламента честно и открито, както и ако има нужда от експертност. ГЕРБ имаме управленска програма от 140 страници. Надявам се проф. Габровски да разговаря първо за приоритети и политики и едва тогава да се говори за състав на кабинета и имена", добави Атанасова. 

"От ДБ заявяват несъстоятелни аргументи, за да откажат разговори с ГЕРБ. Не може промените в Изборния кодекс да са оправдание. Тезата, че хартиената бюлетина ни е спряла за Шенеген също е несъстоятелна. Все още не е ясно дали президентът няма да наложи вето на промените и не може довод за отказ за разговори да е хартиената бюлетина. Вярвам, че ако всички проявим разум, първият мандат ще успее", завърши Десислава Атанасова.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.