• 17 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8000
  •  GBP / BGN 2.2782
  •  CHF / BGN 1.9913
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 10°C

Samsung използва изхвърлени риболовни мрежи за производство на нови устройства Galaxy

Samsung използва изхвърлени риболовни мрежи за производство на нови устройства Galaxy

/КРОСС/ Тази седмица Samsung представи новите си флагмански смартфони и таблети Galaxy S22 и Galaxy Tab S8. Малко преди това обаче от компанията съобщиха, че интегрират пластмаси от нов рециклиран материал в изработката на различни устройства от семейството на Galaxy. Той е изработен от преработени изхвърлени рибарски мрежи и е част от концепцията Galaxy for the Planet. В рамките на Galaxy for the Planetкомпаниятасвежда до минимум отпечатъка върху околната среда и насърчава по-устойчив начин на живот сред семейството на Samsung Galaxy.

Сега и в бъдеще Samsung ще включи преработени пластмаси, изхвърлени в океана, в цялата си продуктова гама. Тези устройства отразяват постоянните усилия на Samsung за премахване на пластмасите за еднократна употреба и разширяване използването на други екологично съобразени материали като рециклирани след потребление материали (PCM) и рециклирана хартия.

Какво си представят потребителите, като чуят „пластмаса, изхвърлена в океана“? Вероятно си представят бутилка от вода или пликче от магазина за хранителни стоки, носещи се по повърхността на океана. Но има и скрита заплаха – 640 000 тона риболовни мрежи, които се изоставят и изхвърлят всяка година.

Изоставени в океаните, тези „мрежи-призраци“ са отговорни за заплитането на представителите на флората и фауната, увреждат коралови рифове и естествени местообитания и дори се озовават в ресурсите за храна и вода. Тези изхвърлени риболовни мрежи нарушават финия баланс в  природата, и то с тревожно висока скорост. Събирането и повторното използване на тези мрежи са жизненоважни първи стъпки в поддържането на океаните чисти, както и за запазването на планетата и бъдещето на всички.

Повторното използване на пластмасите, изхвърлени в океана, е само първата стъпка в цялостната мисия на Samsung за справяне с климатичните промени. Компанията ще внедри технологията си в своите иновации и в сътрудничествата си, за да развие още решения.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.