• 15 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8116
  •  GBP / BGN 2.2747
  •  CHF / BGN 1.9955
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 11°C

Това е новата флагманска серия Samsung Galaxy S22

Това е новата флагманска серия Samsung Galaxy S22

/КРОСС/ Вчера Samsung представи новите си смартфон флагмани в серията Galaxy S22. Тя очаквано включва три модела, Galaxy S22, S22+ и S22 Ultra. В нашия регион устройствата използват новия чипсет Exynos 2200, който се произвежда по 4-нанометров процес и включва графичен ускорител AMD RDNA 2. Това позволява постигането на още по-добро гейминг изживяване, включително с технологии като ray-tracing.

Сред общите параметри са още сертификацията за прахо- и водоустойчивост IP68, Android 12 с One UI 4.1 и вграден под екрана ултразвуков скенер на отпечатъци. Включена е и поддръжка за декстоп режима DeX, включително и безжично. Смартфоните имат стерео високоговорители настроени от AKG. В комплект с тях няма зарядни адаптери. Те са в процес на предварителни заявки до 24 февруари за S22 Ultra. За останалите два модела не е посочена крайна дата.

Цялата серия Galaxy S22 ще се поддържа от до четири поколения ъпгрейди на операционната система Android. Това е част от усилията на компанията за по-устойчива индустрия с по-ниско влияние върху околната среда. Samsung използва 100% рециклирана хартия за опаковката на Galaxy S22 и защитно фолио, изработено от рециклирана пластмаса. Всеки калъф е произведен от UL-сертифицирани, екосъобразни материали – като рециклирани пластмаси или вещества на биологична основа.

Основният модел в серията разполага с Dynamic AMOLED 2X дисплей с диагонал 6.1 инча, резолюция Full HD+, яркост 1300 нита, честота на опресняване до 120 херца (10-120) и защитно покритие Gorilla Glass Victus+. Освен това има отчитане на допир при 240 херца, технология Vision booster и AI технология за управление на нивата на синята светлина. Поддържа се и технология HDR10+. Vision booster е технология за оптимизиране, която автоматично настройва дисплея към осветлението наоколо и подобрява цветовия контраст.

Освен новият чипсет има още 8GB RAM, 128/256GB RAM и батерия с капацитет 3700mAh с бързо зареждане до 25 вата, както и безжично зареждане. Сред опциите за свързване са Wi-Fi 6 (Wi-Fi 6E за S22+), Bluetooth 5.2, 5G, NFC и USB Type-C порт. Моделът е с тегло 167 гр., като част от конструкцията му е от рециклирана пластмаса от рибарски мрежи.

Достигаме и до основната камера, а тя включва 50MP сензор с бленда f/1.8 и оптична система за стабилизация (OIS). Освен това ще има 12MP сензор с ултраширокоъгълен обектив (зрително поле 120 градуса) и 10MP с телефото оптика и OIS с 3-кратен оптичен зуум. Поддържа се запис на видео с резолюция до 8K Super HDR. Добавена е технологията Adaptive Pixel, с която се допуска повече светлина. Селфи камерата е в отвор и е 10-мегапикселова.

Galaxy S22+ запазва основните параметри, но е с по-големи екран и батерия. Той има 6.6-инчов панел с яркост до 1750 нита. Батерията е с капацитет 4500mAh, а бързото жично зареждане е с мощност до 45 вата. Теглото на този модел е 195 гр.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.