• 15 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8056
  •  GBP / BGN 2.2785
  •  CHF / BGN 1.9957
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 14°C

Песков: Кремъл подкрепя всякакви действия, водещи до освобождаване на израелски заложници и примирие в Газа

Песков: Кремъл подкрепя всякакви действия, водещи до освобождаване на израелски заложници и примирие в Газа

/КРОСС/ Кремъл заяви във вторник, че е готов да подкрепи всякакви действия, водещи до освобождаване на израелски заложници и прекратяване на огъня в Газа, предава "Ройтерс".

"Готови сме да подкрепим всяко действие, което ще доведе до освобождаване на заложниците и прекратяване на огъня. Но ние вярваме, че действията трябва да бъдат конструктивни, насочени към цялостно разрешаване на проблема в рамките на международното право и предварително приетите Сигурност Резолюции на Съвета", каза говорителят на Кремъл Дмитрий Песков.

По-рано в понеделник британският външен министър Дейвид Камерън заяви, че Израел трябва да спре и да помисли сериозно, преди да предприеме каквито и да било по-нататъшни действия в Рафах, на фона на въздушни удари в южния град на ивицата Газа, който е последното убежище на около милион разселени цивилни.

Ръководителят на външната политика на Европейския съюз Жозеп Борел отправи в понеделник слабо завоалиран призив към Съединените щати да намалят доставките на оръжия за Израел поради високите цивилни жертви във войната им в Газа.

"Е, ако смятате, че твърде много хора биват убити, може би трябва да предоставите по-малко оръжия, за да предотвратите убиването на толкова много хора", каза Борел пред репортери след среща на министрите на ЕС за помощ за развитие в Брюксел.

Министерството на външните работи на Франция съобщи във вторник, че общо 42 души, сред които френски граждани, постоянно пребиваващи в страната и сътрудници на Френския институт, както и членове на техните семейства, са били безопасно евакуирани от ивицата Газа.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.