• 20 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8359
  •  GBP / BGN 2.2843
  •  CHF / BGN 2.0205
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 10°C

"Булгаргаз" ще предложи на КЕВР поевтиняване на газа

"Булгаргаз" ще предложи на КЕВР поевтиняване на газа

/КРОСС/ Във вторник ще внесем заявление в КЕВР, в което ще прогнозираме намаление на цената на природния газ. Тази цена ще е с поне минус 12-13 процента.  Това заяви в студиото на „Здравей, България” изпълнителният  директор на "Булгаргаз" Николай Павлов. Изпратихме писмо до МС и до Министерство на енергетиката на 31 декември, в което упоменахме каква се очаква да бъде цената на газа за февруари и март и каква ще е ликвидната дупка, която ще се появи в резултат на мораториума. Така че – ние предупреждаваме съвсем навреме, подчерта той.

По думите му „Булгаргаз” прави всичко възможно, за да може българският потребител да има възможно най-ниската цена на газа. Нека обаче не забравяме, че тази суровина е вносна и цената й се образува по борсови цени. Следваме начина на ценообразуване, който е утвърден  от КЕВР и няма как да фалшифицираме нещо, категоричен е Павлов. И допълни: „Съгласно Закона за енергетика ние даваме прогнозна цена за газа за месец напред”.

Настоящият Борд на директорите на „Булгаргаз” е назначен след конкурс от служебното правителство през месец юли миналата година. Всеки един от членовете е защитил своята концепция, спечелил е конкурса и в момента е в Съвета на директорите. Самият аз работя в компанията от 2015 година”. Така отговори на нападките, отправени към дружеството, а именно, че „хора на ГЕРБ саботират дейността му”, посочи Павлов.

Ако погледнете резултатите на дружеството от 2015 година ще видите, че от „компания мъртвец” в момента сме основен крепител на целия газов и енергиен сектор. Работим в условията на безпрецедентна енергийна криза в Европа, където цените са изключително високи, допълни той.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.