• 30 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8245
  •  GBP / BGN 2.2877
  •  CHF / BGN 2.0006
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 11°C

"Газпром" намали доставките през "Северен поток" поради проблеми с оборудването на Siemens

"Газпром" намали доставките през "Северен поток" поради проблеми с оборудването на Siemens

/КРОСС/ "Газпром" е принуден да намали доставките на газ през "Северен поток" в сравнение с плана поради ненавременното връщане на газовите компресорни блокове (GPU) от ремонт от Siemens и установените технически неизправности на двигателя, съобщи холдингът. В тази връзка за изпомпване на компресорна станция "Пристанище" може да се ползват само три агрегата.

„Поради ненавременно връщане от Siemens (Германия) на газопомпени агрегати от ремонт, изчерпване на срока на основен ремонт на газопомпените агрегати и установените технически неизправности на двигателите (получено е заповед от Ростехнадзор за временна забрана за дейности), в момента компресорна станция „Пристанище“  могат да се използват само три газопомпени агрегата“, се казва в съобщението.

В тази връзка "Газпром" може да осигури изпомпването по газопровода само до 100 милиона кубически метра газ на ден при план от 167 млн. куб. метра на ден.

По-рано на платформата CEGH REMIT беше съобщено, че наличният капацитет за изпомпване на газ през "Северен поток" ще бъде намален от 3 до 17 юни поради планирани редовни инспекции на тръбопровода.

В същото време в периода от 11 до 21 юли е предвидена годишна планирана работа по газопровода с временно спиране на двете линии на Nord Stream, става ясно от данните на оператора Nord Stream AG.

Газопроводът от Русия за Европа "Северен поток" с общ капацитет 55 милиарда кубически метра. м газ минава по дъното на Балтийско море от Виборг в Русия до Грайфсвалд в Германия. Операторът е Nord Stream AG, в който 51% са собственост на дъщерно дружество на Газпром, по 15,5% от немските Wintershall Dea и E.ON, още по 9% от холандската N. V. Nederlandse Gasunie и френската Engie.

Доставките на газ по газопровода през 2021 г. бяха на нивото на исторически рекордната 2020 г. - 59,2 млрд. куб.м. м.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

Изглежда като руски контрасанкции, заради замразеният „Сверен поток 2”.

14.06.2022 21:21:14

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.