• 02 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8248
  •  GBP / BGN 2.2881
  •  CHF / BGN 1.9984
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 11°C

Министър Явор Гечев: Държавата си връща контрола над „Златния гьол“

Министър Явор Гечев: Държавата си връща контрола над „Златния гьол“

Прекратява се договорът с фирмата, която извършваше дезинфекция на ГКПП „Капитан Андреево“, съобщи министърът на земеделието

/КРОСС/ Държавата си връща контрола над „Златния гьол“. Това обяви министърът на земеделието Явор Гечев след проверка на обслужването на камионите на ГКПП „Капитан Андреево“. В проверката участваха още заместник-министърът на земеделието Крум Неделков, заместник-министърът на вътрешните работи Емил Ганчев, заместник-директорът на Агенция „Митници“ Пламен Павлов, заместник-областният управител на Хасково Мартин Узунов и директорът на Българската агенция по безопасност на храните (БАБХ) Иван Шиков.

Министър Явор Гечев съобщи, че държавна фирма ще поеме дезинфекцията на автомобили на граничния пункт, като за бъдещото дружество ще отговарят съвместно няколко институции и министерства, които имат отношение по темата. „Целта е държавата да управлява процеса, а не да оставяме БАБХ сама“, заяви агроминистърът. Това е и волята на президента Румен Радев, подчерта Явор Гечев.

Той уточни, че днес е разпоредил да бъде изпратено двумесечно предизвестие към фирмата, която извършваше дезинфекцията.

Земеделският министър подчерта, че по време на управлението на служебния кабинет фитосанитарният контрол на ГКПП „Капитан Андреево“ се осъществява единствено от държавата. Предстои обявяването на обществена поръчка за държавна лаборатория, която ще бъде ситуирана на границата.

По думите му в момента на граничния пункт обстановката е спокойна и няма опашки от камиони, като според експертите е удачно дезинфекцията да продължи с цел превенция на болести.

„Държавата има достатъчен капацитет“, каза министър Гечев. Той информира, че се работи по цялостна програма, свързана с фитосанитарния контрол на граничните пунктове, която ще обхване и железопътния транспорт.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.