• 23 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8396
  •  GBP / BGN 2.2656
  •  CHF / BGN 2.0178
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 14°C

Явор Гечев: Обединяването на земеделските бази данни в единна система ще донесе реални ползи за производителите

Явор Гечев: Обединяването на земеделските бази данни в единна система ще донесе реални ползи за производителите

/КРОСС/ Обединяването на многобройните земеделски бази данни и регистри в единна система ще донесе реални ползи за производителите, които ще пестят време с електронните услуги и ще бъдат много по-добре информирани в ежедневната си работа, благодарение на интегрирането на данните. Това заяви министърът на земеделието Явор Гечев в Пловдив при откриването на конференцията за интелигентно земеделие #AGRO 4.0 „Поглед в бъдещето". Във форума участват и министърът на иновациите и растежа Александър Пулев, експерти по дигитално земеделие и производители.

При представянето на визията си за обединението на регистрите министър Гечев даде примери за конкретни услуги, благодарение на които работата на земеделските производители ще бъде улеснена - например вписването в Наредба 3, достъп до актуална агрометеорологична информация, автоматизиране на анализите, свързани с растителната защита и превантивни действия срещу неприятели по растенията.

Министър Явор Гечев изтъкна, че още следващата година ще бъде повишен контролът по отношение на земеделските практики, благодарение на сателитни изображения. „За да постигнем всичко това, държавата трябва да работи заедно с производителите, ИТ компаниите и Министерството на иновациите и растежа", отбеляза аграрният министър.

По-късно министър Гечев се включи в подписването на Меморандум за сътрудничество между УХТ, Аграрен университет-Пловдив и Медицински университет-Пловдив за учредяване на консорциума PlovdivWineUni, като събитието беше организирано в Университета по хранителни технологии-Пловдив.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.