• 16 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8354
  •  GBP / BGN 2.2901
  •  CHF / BGN 2.0111
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 26°C

Бил Гейтс: Пандемията от коронавирус ще приключи през 2022 г.

Бил Гейтс: Пандемията от коронавирус ще приключи през 2022 г.

/КРОСС/ "През 2021 г. при глобален подход показателите за разпространение на коронавируса трябва да бъдат намалени. Пандемията от COVID-19 ще приключи в най-добрия случай през 2022 г.", смята основателят на технологичния гигант „Майкрософт” Бил Гейтс.

В интервю за "Фокс Нюз", той заяви, че ако поставянето на ваксина бъде одобрено в началото на 2021 г., ситуацията в САЩ ще започне да се нормализира до следващото лято. За пълно възстановяване ще може да се говори към края на следващата година, стига Съединените щати да помагат и на други държави.

„Епидемията в най-добрия случай ще завърши вероятно през 2022 г. Въпреки това, през 2021 г., с глобален подход, трябва да намалим нивата на [разпространение на инфекцията. Слава Богу, технологиите за разработване на ваксини вече бяха на разположение, финансирането беше осигурено и компаниите предоставиха най-добрите си специалисти. Така че съм оптимист, че това няма да продължи вечно”, отбеляза Гейтс.

Според него, нивото на ваксинация в света по време на пандемията е спаднало с 14%, "унищожавайки напредъка, постигнат през последните 20 години". Той изрази разочарованието си, че САЩ "не успяха да се докажат, че помагат за набавянето на ваксини за развиващите се страни".

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

Малии некъв пещерен гущер иска да гърми влечуги, перко май ти е дошла в повече дрогата от Раша...

21.09.2020 21:39:36

Анонимен

Няма ли кой да гръмне това влечуго?

21.09.2020 17:48:16

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.