• 29 Март 2024 |
  •  USD / BGN 1.8091
  •  GBP / BGN 2.2873
  •  CHF / BGN 2.0027
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 12°C

Бил Гейтс: Връщаме се към нормалността най-рано след година

Бил Гейтс: Връщаме се към нормалността най-рано след година

/КРОСС/ Бил Гейтс вярва, че светът ще се върне към нормалния си начин на живот не по-рано от година или две след края на пандемията с COVID-19.

Според него ключовото условие за това е откриването и производството на ваксина срещу вируса.

Премахването на ограниченията, наложени на фона на пандемията от коронавируса, няма да означава връщане към нормалния живот - това ще се случи не по-рано от година или дори две. Това мнение изрази филантропът и един от основателите на американската корпорация "Майкрософт" Бил Гейтс в интервю за вестник „Фигаро".

"Няма да се върнем към нормалния живот по-рано от година или две. Можем да излезем от този първи етап, като изградим система от дейности, които ще премахнат риска от връщане към експоненциалната фаза на прогресиране [на епидемията]", обясни Гейтс.

"С помощта на система за тестване и проследяване можем бързо да идентифицираме огнищата на зараза и да ги контролираме. Но няма да се върнем към напълно нормални дейности, защото хората ще бъдат много притеснени от възможността за повторно заразяване и ще променят драстично поведението си", предупреди той. "Дори решенията на властите няма да ги върнат по стадионите, докато не бъде доказано, че лечението или ваксинацията може да предотврати смъртта".

Според предприемача работата по методите на лечение е изключително важна и трябва да продължи, но разработването на ваксини трябва да бъде основната стъпка, за да започне човечеството да се връща към нормален живот. „Почти цялата работа по разработване на ваксини се извършва в частния сектор и тъй като ние [Фондацията на Бил и Мелинда Гейтс] сме неутрални играчи и имаме връзка с всички експерти (поддържам връзка с повечето ръководители на компании), ние молим производствените им съоръжения да са на разположение. Моля ги да обмислят възможността за производство на 7 милиарда дози ваксина, може би дори 14 милиарда дози", каза той.

Гейтс се надява, че САЩ все пак ще се присъединят към глобалната инициатива под егидата на Световната здравна организация (СЗО), насочена към ускоряване на разработването на технологии за диагностика и лечение на коронавирусна болест. Той изрази недоумение по повод решението на Вашингтон да спре да внася вноски в бюджета на организацията по време на пандемия и изрази убеждението си, че СЗО не може да изопачи данните за заразата в полза на една държава.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Проф. Иво Христов

ЕДНА ОТ НАЙ-ГОЛЕМИТЕ МАНИПУЛАЦИИ НА 21-ВИ ВЕК! Коронавирусът не е причината за затварянето на света и новия световен ред. Коронавирусът е удобното извинение, претекстът, димната завеса, която трябваше да прикрие дълбоките противоречия, които се натрупаха в годините... Когато пушилката се слегне, ще разберем, че сме участвали в една от най-големите манипулации на 21 век. Правителствата са използвали коронавируса, за да отработят техниките, за които са очаквали да им дойде времето – електронното следене, електронното подслушване, контрола върху информацията, социалната манипулация и контрола на населението. Това ще бъде светът през 21 век, за съжаление.

29.04.2020 16:38:08

Анонимен

Най-напред Бил да се ваксинира и то в проверена среда.След това да ваксинира Мелинда и децата си.....един вид...гарантирам за действията си.....и тогава ние.

29.04.2020 07:32:04

Анонимен

какво лицемерие и цинизъм.............................

29.04.2020 03:02:49

Анонимен

Вие не сте неутрални играчи, а основни играчи в унищожаване на населението на планетата!

28.04.2020 14:57:47

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.