• 19 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8036
  •  GBP / BGN 2.2826
  •  CHF / BGN 1.9846
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 14°C

Кампания у нас набира средства за генератори в Украйна

Кампания у нас набира средства за генератори в Украйна

/КРОСС/ На 26 ноември миналата година с пост в социалните мрежи Манол Пейков отправя апел за набиране на средства с цел закупуване на генератори за бомбардираните градове в Украйна. За 48 часа е събрана сумата за 20 бензинови генератора, които заминават за Одеса. Молба за неотложна необходимост от генератори следват от училища, болници и социални домове. Кампанията набира над 1,1 млн. лева, а общият брой на осигурените генератори е 435 - с 434 повече от тези дарени от държавата.

„395 генератора сме закупили, а останалите са дарени", добави Пейков. Той определи като пиарски гаф даряването на един генератор от страна на държавата.

„През фондации получавам десетки запитвания всеки ден. Навсякъде са нужни генераторите - детски градини, училища, болници, амбулатории. Има и много села, сред които и български, в които има голяма нужда. Село Зоря, в което 91% от населението са етнически българи. Те имат само девет електрически помпи за вода, което означава, че без ток, те нямат и вода", каза Пейков.

Според него нуждата от генератори е навсякъде в Украйна. „В Украйна се вижда падналия мрак. Този мрак няма да го забравя никога. В Одеса бяхме точно срещу операта, която е прочута, но разбрахме това чак на сутринта. Нямаше светлинка. Видяхме сватба, хората се веселяха и показаха, че животът продължава", каза Манол Пейков.

За два месеца са събрани над 1,3 млн. лева. „Опитваме се тези пари да ги оползотворяваме по най-добрия начин. Кампанията продължава и хората могат да даряват средства. Скоро генераторите ще станат 500 преди да свърши зимата", добави той.

бТВ, „Тази неделя"

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

Само да попитам, в Донецк и Луганск да сте пращали генератори? Или там не живеят хора? Дори според укро-фашисткото правителство това е част от Украйна и там живеят украинци. Постарайте се вашите доброволци да избягват контакт с мен и подобните ми. Лицемери. Поне дума да бяхте казали, че щатите докараха всички тези беди върху главите на невинните украинци. А нацистите сами са си виновни и не заслужават помощ.

29.01.2023 16:04:51

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.