• 28 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8255
  •  GBP / BGN 2.2837
  •  CHF / BGN 2.0000
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 11°C

Георги Атанасов: От 2004 г. вървим само надолу, напълно се маргинализирахме като футболна държава

Георги Атанасов: От 2004 г. вървим само надолу, напълно се маргинализирахме като футболна държава

/КРОСС/ На извънреден конгрес в петък още на първи тур стана ясно, че Георги Иванов е новият президент на БФС. Какво наследи и каква беше първата му заявка за управление? По темата в БНТ „Денят започва" гостуваха спортните журналисти Георги Атанасов и Деян Веселинов.

Според Георги Атанасов няма оптимизъм за бъдещето на Българския футболен съюз, защото хората усещат, че системата, съществуваща близо две десетилетия, която метафорично съм кръстил "Боби и ко", отчая привържениците на футбола в България. Не говорим само за резултатите на националния отбол.

От 2004 г. вървим само надолу, напълно се маргинализирахме като футболна държава. Цялата тази система доведе освен до тази маргинализация, унижение на българския национален, пък и клубен в определени аспекти футбол на международната арена, доведе и до затлачване, заблатяване, маргинализиране и криминализиране на вътрешния футболен живот. Сега не става въпрос за личността на Георги Иванов - като всеки човек той си има и плюсовете, и минусите. Той не е толкова важен в случая. Важна е системата, която по един брутален начин се възпроизведе, подчерта Атанасов.

По думите на Деян Веселинов, когато говорим за процесите в българския футбол, забравяме да търсим отговорност в поведението на клубовете, защото БФС е неправителствена организация. В Българския футболен съюз търсената квота се постигна на два поредни конгреса по еднакъв начин.

Трябваха 50%+1 гласа, за да се спечели изборът и те бяха постигнати с една изключителна точност на два пъти. Така че клубовете имат изключителна отговорност, защото когато дойде възможността за промяна, не я търсят. Дори да се фокусираме върху името на Георги Иванов, трябва да кажем, че 6 имена от Изпълнителния комитет, които днес би трябвало да встъпи в длъжност, са познати на българската футболна общност като силни фактори от предишни власти. Някои от новите имена също имат свързаности с предишните варианти на Изпълнителния комитет, който управляваше повече от десетилетие. Самите клубове, които имаха възможност да търсят промяна не я пожелаха, заяви Веселинов.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.