• 22 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8003
  •  GBP / BGN 2.2891
  •  CHF / BGN 1.9788
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 14°C

Полк. Димитър Георгиев:Командването на ВВС полага всички усилия българската авиация да изпълнява задълженията си

Полк. Димитър Георгиев:Командването на ВВС полага всички усилия българската авиация да изпълнява задълженията си

/КРОСС/ В предаването „Още от деня" по БНТ полк. Димитър Георгиев, каза че днес се отбелязват 110 години от създаването на българската бойна авиация. „Няма как да не бъдем горди с това, ние сме сред първите държави в Европа и света, които използват армията за изпълнение на бойни задачи".

Командването на ВВС полага всички усилия българската авиация да изпълнява задълженията си, заяви Георгиев. „Ние трябва да гарантираме независимостта на държавата и да пазим териториалната й цялост. Ние полагаме всички усилия българското небе да остане чисто, независимо от сложната международна обстановка".

Самолетите МиГ- 29 са в края на експлоатационния си цикъл, най-критично е положението с двигателите, които са причината годността на самолетите да бъде ограничена до края на 2023 г., обясни Георгиев. „МО работи в посока и води рарзговори с правителството на Полша, в момента преговаряме с полската страна за придобиването на 2 авиационна двигателя".

Междуправителственото споразумение с полската страна обаче не бива да бъде разглеждано като панацея за бойната авиация, допълни Георгиев. „Засега нямаме индикации от други съюзници, които да ни предоставят нужните агрегати за бойните самолети МиГ-29".

Направили сме анализи и сме предложили на МО мултивекторен подход, който предполага паралелни дейности в някоко линии на усилия, които да фокусират опция за удължаване на ресурса на двигателите на МиГ-29, втора опция  да се намери заместващ изтребител".

Това, което най-добре ще пасне на ВВС е изтребител, който да бъде доставен за най-кратък период от време и на второ място, пилотите да бъдат обучени за най-кратко време и да отговаря на изискванията на съществуващата инфраструктура в момента, категоричен е Георгиев.

 

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.