• 29 Март 2024 |
  •  USD / BGN 1.8091
  •  GBP / BGN 2.2873
  •  CHF / BGN 2.0027
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 20°C

Петко Георгиев: „Разпад на държавата! Това е моята диагноза”

Петко Георгиев: „Разпад на държавата! Това е моята диагноза”

/КРОСС/ Ежедневни разкрития и обвинения месец преди изборите. Последната престрелка е Бойко Рашков срещу Бойко Борисов. В петък вътрешният министър заяви, че бившият премиер трябва да бъде извикан на разпит. Заговори се за доста стари случаи - „Мишо Бирата", „Ало, Ваньо", както и скандал от 2009 г. Постави се и въпросът за кюлчетата. Общественото мнение е разделено по скандалите. Според едни сме свидетели на реваншизъм, според други - на разплитане на порочни практики.

„Разпад на държавата! Това е моята диагноза", коментира журналистът Петко Георгиев. „Говорим за събития, които евентуално са се случили преди 12 години. Ако в България имаше прокуратура и съд, тези обвинения щяха да бъдат опровергани или виновните да бъдат осъдени, смята още Георгиев.

Напълно съм съгласен, наистина става дума за диагноза. Работил съм по случая с Мишо Бирата и знам, че това, което говори настоящият вътрешен министър, не е истина. Имам чувството, че тези хора са отворили една книга - „Мисленето" на Даниъл Канеман, и са гледали какви са отклоненията в човешките възприятия и как хората могат да бъдат манипулирани. И са започнали точна по точка да ги правят. Нямам против целите - повече прозрачност, повече демокрация. Но как да говорим за прозрачност, когато става все по-мътно, все по-неясно, заяви психологът Росен Йорданов. По думите му в момента се наблюдава „евристика на афекта". Хората са си създали мнение и искат само да чуят някакво потвърждение. Ще предупредя тези хора, които режисират този процес, че „пресоляването на манджата" води до обратен ефект, каза Йорданов.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

И кое точно по Мишо Бирата не е истина? Боко сам си призна на времето че е натискал Ваньо Митницата да не го закача. Какво още трябва. Тогава спорът беше дали са легитимни записите, а не дали са истина. Те гробаджиите витаги искат доказателства, които следва контролираните от тях служби да намерят. Е и как ще стане това. Пороци по цялата верига. Полицията събрала неправилно доказателства- падат. Прокуратурата не намерила основание за престъпление- няма процес. Прокуратурата повдигнала покрай доказуемите обвинения и недоказуеми. Няма присъда понеже няма доказателства за недоказуемите. Съдът решил да приеме едно и да отхвърли друго, независимо от цялостната логика и пак няма справедлива присъда. При нас в най-добрия случай има прилагане на негоден закон и то по целесъобразност. Прав е Стилов, ГРОБ създадоха цялостна система за обезпечаване на безнаказаност за лоялни крадци и глупаци.

21.06.2021 14:09:24

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.