• 20 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8036
  •  GBP / BGN 2.2826
  •  CHF / BGN 1.9846
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 13°C

Георги Георгиев: „ГЕРБ е голяма и силна партия, номинациите в нашите структури определят листите

Георги Георгиев: „ГЕРБ е голяма и силна партия, номинациите в нашите структури определят листите

/КРОСС/ Нашите опоненти не могат да разберат, че каквато и позиция да заемат и колкото и тази коалиция в момента да е техният спасителен пояс, това няма да бъде достатъчно за съставянето на стабилно правителство. Без ГЕРБ не може да има такова. Това каза Георг Георгиев от ГЕРБ в предаването „Събуди се" по Нова телевизия.

Очакванията им, че ще постигнат мнозинство, той нарече наивни и допълни, че те показват единствено тяхното неразбиране за българската политика и състоянието, в което в момента се намира политическата и партийна система.

„Щом Божанков е новото им лице, което са открили, и с него ще громят лошите, не съм сигурен, че тази коалиция ще достигне върховете, на които се надяват", коментира Георгиев.

Относно листите на ГЕРБ, той каза, че могат да се очакват нови лица.

„ГЕРБ е голяма и силна партия, номинациите в нашите структури определят листите. Ние не сме в незавидното положение на нашите колеги, в което междуособиците, вътрешните борби и битки определят подреждането на листите. Чувам от доста места, че борбата за водаческите места е доста сериозна", каза Георгиев.

Той коментира и санкциите „Магнитски" и включването в списъка на името на Владислав Горанов. „Никога не сме се притеснявали да говорим, дори по неудобните теми. Много хора се надяват това да накърни партията, да свали нейния изборен резултат. Но това може да доведе и до обратния ефект. Ние винаги сме имали ясен и компетентен отговор по всички въпроси, дори и по неудобните", каза Георгиев.

По думите му именно ГЕРБ са направили най-много за съдебната реформа в страната.

„Ние сме били най-последователни в това да направим постъпления за истинска съдебна реформа. Нашите опоненти управляваха 8 месеца, в които имаха време да приемат и промените в Закона за съдебната власт, и промените в Наказателно процесуалния кодекс, и да направят пълномащабна съдебна реформа такава, каквато се опитват да изкарат пред обществото, че иска да се случи", каза Георгиев.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

Глупости. ГЕРБ създаде най-порочния модел на управление в съвременната история. До момента незевисимо от мантрите за говоренето дори на неудобни теми, никога не се е говорило за истинските и дълбоко проникващи пороци въведени от вас. Няма и намек за катарзис. Истинският проблем е втова, че цялата ни система е сбъркана и сбърканото е възприето като норма, в рамките на която искате да намерите решение. До момента в който не осъзнаете, че политиците не са свръхравни, а просто амбициозни администратори, действащи съобразно волята на хората и подлежащи на текущ контрол и отзовававне не от лидерите на паритиите, а именно от хората, нищо няма да се промени. Отделно е факта, че вече всички политици и партии са толкова дълбоко порочни, че трябва да се намери начин за някаква всеобща лустрация. Без нови системни инструменти не може да се намери работещо решение на системен проблем

18.02.2023 16:15:21

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.