• 15 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8056
  •  GBP / BGN 2.2785
  •  CHF / BGN 1.9957
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 14°C

Георги Георгиев: Има политически миш-маш преди местните избори

Георги Георгиев: Има политически миш-маш преди местните избори

/КРОСС/ Местните избори са пленник на политическите борби за огромната игра. Има политически миш-маш преди локалните избори. Това съобщи ръководителят на Столичния общински съвет (СОС) Георги Георгиев пред Нова телевизия. През септември ще бъде оповестена кандидатурата на ГЕРБ за локалните избори. Номинациите за столичен кмет на групировката на Бойко Борисов са доста, ГЕРБ има богат екип с хора от друг профил, посочи Георгиев, който има какво да прави отвън Столичния общински съвет. Така Георгиев не отговори дали той ще е претендентът на ГЕРБ за кмет на София.

До момента няма достоверна мощна дясна кандидатура за локалните избори, която да се предложи на жителите, уточни Георгиев и даде образец, че имало претендент за областен кмет на " Изгрев ", който е социалист. За вандалското посягане над Паметника на Съветската войска, Георгиев уточни, че монументът е тематика за разделяне, само че тематиката е еднопосочно решена от СОС - паметникът да се реалокира, най-вероятно в Музея за социалистическо изкуство. Освен това ще бъде разгласен интернационален конкурс в какво да се трансформира пространството към него. Много хора си късат ризите, само че дано международни и български архитекти да предложат решение на публично разискване с жителите.

Георгиев дефинира като комплимент за добра свършена работа в София поисканата оставка на кмета на столицата Йорданка Фандъкова от страна на Мая Манолова. Палатките пред Паметника на Съветската войска са противозаконни и Георгиев прикани Министерство на вътрешните работи да си свърши работата, с цел да може пространството да бъде изчистено. Той посъветва съветските служби да се грижат за закононарушенията в самата Руска федерация и да не дефинират България като втора Украйна. Така шефът на СОС разяснява новината, че съветският следствен комитет се заема с тематиката на паметника в България. За гневното и рисково шофиране в София, Георгиев съобщи, че е поставена нова алена настилка за понижаване скоростта на колите.

На 15 места се слагат такива маркировки. Над 300 пешеходни пътеки са осветени в София, само че наред с това би трябвало и обучение за водачите. Контролът остава основен, който не е единствено от страна на Столична община. Георгиев чака депутатите от всички парламентарни групи да поддържат законопроекта за промени в Министерство на вътрешните работи, с цел да развържат ръцете на " Пътна полиция " - за да се подсигурява сигурност в градовете. През идната седмица ще има акция, ориентирана против електронните тротинетки. Относно убийството на Алексей Петров, Георгиев съобщи, че случилото се не е проблем на парковата защита. Нека експертите и следователите да кажат своята дума по случилото се ликвидиране, прикани шефът на градския парламент. Петров бе убит в местността Бай Кръстьо в подножието на Витоша.    

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.