• 11 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8145
  •  GBP / BGN 2.2728
  •  CHF / BGN 2.0000
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 17°C

Емил Георгиев, „БСП за България“: Забранихме двойните стандарти при продажбата на стоки

Емил Георгиев, „БСП за България“: Забранихме двойните стандарти при продажбата на стоки

/КРОСС/ Три съществени момента в Законопроекта за изменение и допълнение на Закона за защита на потребителите, които значително ще подобрят потребителската защита на българските потребители, открои народният представител от „БСП за България“ Емил Георгиев от парламентарната трибуна. Законопроектът по-късно бе приет на второ четене в пленарна зала.

„Забраната на двойните стандарти при продажбата на стоки е кауза, на която лично аз съм се посветил от много години и направих всичко възможно да се приеме в българското законодателство. С новите текстове вече се предвижда, че такава двойна дейност от страна на производители, дистрибутори и търговци ще бъдат квалифицирани като нелоялна търговска практика и ще бъдат санкционирани“, каза Георгиев.

Вторият важен момент е предвиждане на по-строги санкции за нарушаване на потребителското законодателство. Депутатът от левицата посочи, че обединяването на усилията на контролните органи от различните европейски държави при извършване на разследвания и разкриване на нарушения безспорно ще повиши и ефективността от работата на българските институции и в частност на КЗП, която е стожер за защита интересите на всички български потребители.

На трето място законопроектът подобрява правната уредба на електронната търговия и цифровия пазар като цяло.

„Този закон е много важен за българските потребители. Българският потребител, за съжаление, е най-беден в Европейския съюз и поне досега не беше защитен в необходимата степен от българското законодателство. С промяна на този закон вече има много по-голяма гаранция той да бъде защитен“, заяви Емил Георгиев в заключение.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.