• 20 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8359
  •  GBP / BGN 2.2843
  •  CHF / BGN 2.0205
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 14°C

Георги Георгиев, СОС: Ние не приемаме ултиматуми

Георги Георгиев, СОС: Ние не приемаме ултиматуми

/КРОСС/ Напрежение и провокации на протеста на „Възраждане" снощи. Привърженици на партията се опитаха за втори път да свалят украинското знаме от сградата на Столичната община. Извадиха и стълба, с която опитаха да го направят. Стигна се до намеса и сблъсъци с полицията. Председателят на партията Костадин Костадинов заяви пред NOVA, че няма да позволи чуждо знаме на чужда страна да бъде поставено върху обществена сграда.

Това не е просто хулиганска агресивна проява срещу фасадата на Общината. Това е атака срещу лицето на българската държавност и тя в голяма степен е провокирана или организирана от една политическа партия. Нещо, което е недопустимо в 21 век, заяви председателят на Столичния общински съвет Георги Георгиев. Той отбеляза, че по фасадата на Общината са хвърляни камъни и яйца, като има и счупен прозорец. Със стълба са опитали да свалят знамето. Благодаря на полицията, която си свърши работата, каза още Георгиев.

На ваши кадри виждаме как една дама депутат от същата партия стои с вдигната карта и я държи през ялото, навирайки я в лицето на полицаите. Уважаеми депутати, вашите карти не са ви дадени, за да помагате на вандалски и хулигански прояви на агресия по отношение на българските институции, добави още той.

Ние не приемаме ултиматуми. Независимата местна власт е взела ясно своето решение и то е за солидарност с народа на Украйна, категоричен беше председателят на Столичния общински съвет.

Той съобщи още, че областният управител обжалва в съда решенията за поставяне на украинското знаме на фасадата на Столичната община и за преименуване на площад и алея в чест на Украйна. Ние няма да се откажем, защото когато позицията е правилна, тя трябва да бъде отстоявана, заяви Георги Георгиев.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

Махнете тихомълком това знаме, за да не дразните хората с продажната си политика.

12.05.2022 09:53:44

Анонимен

От кого сте независими бре? От народа, който ви е избрал. Той ви е избрал и той иска да се махнете, след като не защитавате интересите му.

12.05.2022 09:24:51

Анонимен

А бе, диване, местната власт е относително независима, но като цяло е подчинена на суверена, тоест на народа. Вашето е злоупотреба със служебно положение. При конфликт на български ( приеми, изразени от български граждани) интереси и чужди национални интереси, сте длъжни да сте на страната на българските. Другото е предателство.

12.05.2022 09:01:39

Анонимен

Каква е тази независима местна власт, която защитава чуждо знаме?!

12.05.2022 08:41:32

Анонимен

Бе защитено чуждо знаме, така както се защитават чужди интереси. Позор!

12.05.2022 08:39:05

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.