• 27 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8255
  •  GBP / BGN 2.2837
  •  CHF / BGN 2.0000
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 8°C

Десислава Атанасова: ГЕРБ няма да подкрепи кабинет на ПП

Десислава Атанасова: ГЕРБ няма да подкрепи кабинет на ПП

/КРОСС/ ГЕРБ няма да подкрепи коалиционното правителство около "Продължаваме промяната". Това каза пред БНР Десислава Атанасова, председател на парламентарната група ГЕРБ - СДС.

"И към този момент не знаем нищо за неговия бъдещ състав. Това е коалиция на ляволиберални партии, ние сме дясна партия и спазваме идеологията си години наред. Никога досега ГЕРБ не е управлявала с БСП и ДПС. Заклинанията, някои искаха дори да си татуират подобно заклинание, че никога няма да управляват нито с БСП, нито с ДПС, нито с ГЕРБ, се оказаха лъжа".

ГЕРБ-СДС е втората поканена политическа сила за консултации при президента, които започват от утре. Те са част от процедурата преди връчването на първия мандат за съставяне на правителство на най-голямата парламентарна група - тази на "Продължаваме промяната".

Според Атанасова въпросът със стабилността на държавата никога не е отсъствал в ГЕРБ.

"Кворумът е основен ангажимент на управляващите. Не опозицията ще поддържа кворума в пленарната зала... Когато става дума за решения, свързани с българския национален интерес, ще ги подкрепяме. Няма да има толеранс по отношение на грешките".

В предаването "Неделя 150" Атанасова подчерта, че ГЕРБ ще бъде "конструктивна, силна и изискваща опозиция", което е "едно от първите условия за добро управление

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

Много неприятно същественце е тая кобричка. Заедно с оня странно ориентирания Митуф.

06.12.2021 14:26:38

Анонимен

Мъжете от партия ГЕРБ предвидливо се изтеглиха към тила и изкараха на предна линия една нова ПП.

06.12.2021 10:10:19

Анонимен

Герберите да го духат, независимо от мантрите, които произнасят. Били дясна партия. Нищо подобно, те са партия на крадците, представящи се за десни, за да не губят международна подкрепа от страна на силно объркани и незнаещи нищо за случващото се у нас, хора. Дано докато духат осъзнаят, че повече няма да видят власт и пари. Е, остана им местната власт, но тя няма да може да краде без подкрепата и чадъра на централната. Край. Финито. А "късите крачета" могат да си дуднат, каквото им напишат.

05.12.2021 19:53:59

Анонимен

ББ беше казал, че ГЕРБ като опозиция ще подкрепи новият кабинет. Сега Деси говори друго. Повод за размишления за фракции в ГЕРБ.

05.12.2021 18:31:43

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.