• 06 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8282
  •  GBP / BGN 2.2865
  •  CHF / BGN 2.0041
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 18°C

Слави Трифонов: Ако не се върне здравият разум, отиваме на предсрочен вот, а виновни ще са ДБ

Слави Трифонов: Ако не се върне здравият разум, отиваме на предсрочен вот, а виновни ще са ДБ

/КРОСС/ Лидерът на "Има такъв народ" Слави Трифонов реагира на случилото се по-рано днес в Народното събрание, като атакува съпредседателя на "Демократична България" с гневен пост в профила си във Фейсбук. По-рано днес Христо Иванов заяви, че ДБ не са получили отговори на въпросите, които са отправили към ИТН. Вчера от формациите на Иванов и Манолова настояха да бъде подписано споразумение с партията на Трифонов с основните приоритети на бъдещото правителство, както и да бъдат обявени имената на бъдещия премиер и министри.

"Бързоразвиващите се събития в последните два дни наистина показват, че политиката е мръсна игра, но мръсната игра съществува, само защото се играе от мръсни хора. Далеч по-просто е човек да се опира на факти, а не на интриги, лъжи, внушения, амбиции, фантазии и желания", написа Слави Трифонов и допълни, че фактите са следните:

Суверенът така е решил - има такива партии в парламента, политическа партия "Има такъв народ" е на първо място и много трудно ще се състави правителство. Направихме всичко необходимо да има разговори с всички политически партии без ГЕРБ пред очите на журналистите и пред очите на обществото.

Впоследствие имаше експертни срещи по сектори без ДПС и ГЕРБ. Ще го кажа още веднъж - без ДПС и ГЕРБ. И точно в момента, в който тези разговори продължават, без ДПС и ГЕРБ, точно в момента, в който е възможно да има споразумение, постига се съгласие, включително за така наречената съдебна реформа, създава се възможност да има правителство и спокойствие в страната, точно в този момент Христо Иванов решава да взриви обстановката и да постави под съмнение постигнатото до момента и да засили страната към нови избори.

Ние и "Демократична България" еднакво смятаме, че е нужна дълбока съдебна реформа, заради влиянието на ДПС и ГЕРБ. Ние и "Демократична България" еднакво смятаме, че спецсъдът и спецпрокуратурата трябва да бъдат закрити, заради опорочаването им от ДПС и ГЕРБ. Ние и "Демократична България" еднакво смятаме, че столът на главния прокурор му е доста голям, заради влиянието на ДПС. И сега с тези си действия Христо Иванов може да спре тези промени. Аз питам: Кой тогава е ДПС?

Защо го прави това? Нямам никаква представа. Мога само да гадая, а аз вече казах, а и по принцип съм такъв човек, че се опирам на факти, а не на гадания. Факт е, че ако не се върне здравият разум и те не се сетят кой е основният враг, ще се отиде към предсрочни избори и вината за това ще е тяхна.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

След време политическото задкулисие ще се стане явно. Възможно е за закъсалата финансово телевизия 7/8 на Слави да е поискано от бъдещите министри на финансите и икономиката в неговото правителство да съдействат тя да стане национална и финансирана като такава.

30.07.2021 08:18:53

Анонимен

Учиндолския,ти нещо плашиш ли ни ? Нали при следващи избори 65 депутата ще са недостижимо ниво за теб ! Егати галфона !

30.07.2021 06:25:00

Валентин Георгиев

НЯМА ТАКЪВ АВТОГОЛ!!! петък, 30 Юли 2021 ___ Усещате ли как тънко се гаври? Триумфиращ, набрал смелост след автогола, който си вкараха преговарящите партии на промяната. Трябваше му точно такъв скандал, за да се възкачи на гребена на вълната и да започне контраатака - срещу ИТН, срещу Христо и Мая, срещу служебните министри, срещу президента, срещу всички, които желаят неговото изчегъртване. Ако не усещате, толкова по-зле. Но ако този път след минираните преговори не се намери изход, новите спасители могат да се сърдят само на себе си. Сутринта, като го слушах Тошко Йорданов от трибуната, изпаднах в паника. Не знам как ще се сдобрят. Той каза, че техният министър е мошеник... Цялата им борба е за министерски постове, пара и власт, с цинично задоволство реди Бойко Борисов. И сигурно е прав за себе си, защото вече мечтае за момента, когато ще бъде върнат на бял кон като безалтернативен Водач на народа. Какво всъщност се случи и дали бе неизбежно? Политиката е изкуство на възможното. ИТН и Тошко Йорданов направиха и невъзможното, за да превърнат естествените си съюзници във врагове! Невероятно, но факт. Или си въобразяват, че с такова супер алтернативно поведение ще направят нещо стойностно, или всичко е постановка. Първото е твърде наивно и не може да даде резултат. Второто е тъжно. А дали изобщо са имали намерение да преговарят сериозно и да предлагат правителство? Забележете, че обратът дойде часове по-рано, когато депутатът от ДПС Йордан Цонев се появи в една от телевизиите и остро нападна министрите Асен Василев и Кирил Петков, че са хора на Прокопиев. Не искаме да виждаме дългата му ръка в новия кабинет, а те изпълняват неговите политики, отсече Цонев, като прогнозира провал на преговорите. Така и стана. Смайващ е синхронът между начина, по който Тошко Йорданов и хората му посякоха ДБ и министър Василев, и атаката на Цонев. Да каниш три пъти някого за министър, дори за вицепремиер, след което да се отречеш от него за приключил случай отпреди десетина години, говори за нечистоплътност. А да скачаш срещу останалите служебни министри, които са единствените обединяващи фигури, след като веднъж си се провалил с неприемливи имена и кандидати, означава, че действаш под чужда диктовка. ИТН вече официално е враг на служебния кабинет. И се постави в отбора на ГЕРБ и ДПС, защото всички разбраха, че служебните министри не играят по техните правила. Оттук нататък новият кабинет, ако има такъв, с мандата на Станислав Трифонов и партията му винаги ще носи съмнението за кабинет на задкулисието. И слепите май прогледнаха кой стои зад него, а следващите предсрочни избори ще са дюшеш за Борисов и Доган. ИТН - И Т.Н., И Т.Н.

30.07.2021 00:04:10

Тоя дали още е жив?

Скрийте я тая подлога на герберастко-депесарската мафия!30 години лапа с нея, а сега я изчегъртва? Хахахаха....

29.07.2021 23:15:42

Св. Иванов

Слави да не подценява нормалните българи. Провалът на съставянето на правителство прозираше още от началото, след като спечели изборите и вината да се прехвърли на други бе заложено още от началото. На следващите избори няма да постигне тези резултати и Парламента ще бъде още по-шарен.

29.07.2021 21:11:38

Анонимен

Слави Трифонов: Ако не се върне здравият разум, отиваме на предсрочен вот, а виновни ще са ДБ.Под ЗДРАВ РАЗУМ, учиндолският шоумен разбира да му играят по свирката. Тогава по какво се различава Славчо от Боцко, се пита в задачата?

29.07.2021 17:46:51

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.