• 16 Юни 2024 |
  •  USD / BGN 1.8303
  •  GBP / BGN 2.3227
  •  CHF / BGN 2.0514
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 15°C

ГЕРБ държи пътната карта

ГЕРБ държи пътната карта

/КРОСС/ В предаването „Панорама" на БНТ Томислав Дончев, каза че ГЕРБ държи пътната карта, често обаче спорим с водача накъде да завием и дали това е точната скорост. „Контролът над волана не е директен"

Относно сформиралата се коалиция между тях и ПП-ДБ, Дончев беше лаконичен, че не знае как ще остане в бъдещето, сигурно като (не)коалицията, пошегува се той, но обърна внимание, че въпреки споровете и противоречията, които били нормални, надежда му давало, че имат консенсус по отношение на големите политики.

"След липсата на стабилно титулярно правителство, всички имаме очаквания новото да заработи със замах, че ще произвежда нови, важни неща, но предизвикателствата тук са повече, отколкото пред едно нормално правителство, каквото всъщност скоро не сме имали", каза още той.

Той коментира и бъдещото подписване на проект за вземането на взаимни решения между ГЕРБ и ПП-ДБ.

"Въпросът с механизма за вземане на решения, не е завършен докрай. Изработването на такъв алгоритъм е първостепенния въпрос, дори и след финала ще бъде доработван, надявам се чак след 4 години. Каквито и компромиси да струва, този формат, това което имаме, като управляваща конфигурация е по-добро от всичко друго", категоричен бе той.

На въпроса кой ще носи отговорност за промените в Конституцията, той заяви ясно, че тя ще залегне върху всички.

"Реформите в съдебната власт са добре премислени, безспорно е, непрекъсваемостта на НС, гарантира сигурност и контрол също. Обаче темата за националния празник е излишно политизирана", каза Дончев.

Сравняваме Христо Ботев и Васил Левски срещу Кирил и Методий. Кой е казал, че трябва да имаме само един национален празник, може да са повече. Българите автентично празнуват и двете. Получи се конкуренция между двете дати, такъв дебат е немислим, добави още той.

БНТ, „Панорама"

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

ГЕРБ и ПП-ДБ лицемери, които не са в състояние да формулират една аргументирана полезна политика и се подхилват ехидно когато им посочат истината.

29.07.2023 09:59:55

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.