• 13 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8118
  •  GBP / BGN 2.2736
  •  CHF / BGN 1.9990
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 16°C

Димитър Ганев: След 18 години управление на София наследството няма как да не тежи на ГЕРБ

Димитър Ганев: След 18 години управление на София наследството няма как да не тежи на ГЕРБ

/КРОСС/ След 18 години управление на София наследството няма как да не тежи на ГЕРБ. "Продължаваме промяната - Демократична България" (ПП-ДБ) бяха фаворити за местните избори още от последните парламентарни избори, април месец. Резултатите тогава показаха ясно, че ПП-ДБ ще спечелят.

Това заяви снощи в предаването "Денят на живо" по NOVA NEWS политологът от "Тренд" Димитър Ганев, който коментира резултатите от изминалия първи тур на местните избори и предстоящия балотаж в неделя.

"Днес Бойко Борисов намекна да се гласува за Ваня Григорова. Не го каза директно, но думите - "по-добре държавна собственост пред държавна сигурност", означават подкрепа за Григорова. ПП-ДБ и ГЕРБ продължават да бъдат основни опоненти на политическата сцена. Местните избори доказаха, че това са двете най-големи партии. "Възраждане" не успяват да реализират своите виждания, че ще са една от водещите политически сили", добави той.

"Корнелия Нинова реагира така остро срещу подкрепата на Борисов, защото иска да припише една евентуална победа на Ваня Григорова на БСП. Думите на Борисов ще се интерпретират, че Григорова е спечелила благодарение на гласовете на ГЕРБ, което няма да е далеч от истината, ако стане, но Нинова бяга от това. Васил Терзиев влиза като фаворит на балотажа, но Ваня Григорова има по-голям потенциал да расте. Тя вече взе част от гласовете на "Възраждане" и сега на балотажа ще го направи още повече. Гласоподавателите на ГЕРБ и ИТН също ще гласуват за нея. Гласувалите за Вили Лилков и КОД най-вероятно ще гласуват за Васил Терзиев. Това все пак са само предположения", обяви Ганев.

"Гласовете за Ваня Григорова не са гласове само на БСП. Това са протестни гласове. Този протестен вот е срещу сглобката. Ако ПП-ДБ загубят София, това ще е голям удар за тях. Не мисля, че някой от управляващите има интерес сглобката да се разпада. Резултатите от местните избори показват, че едни предсрочни парламентарни избори няма да променят нищо. В София видяхме мощна демобилизация от гласоподаватели на ПП-ДБ и ГЕРБ. Двете партии трябва да си направят анализ. Сигурно има отлив заради сглобката, но трябва да се анализират и кандидатурите", завърши политологът.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.