• 24 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8323
  •  GBP / BGN 2.2729
  •  CHF / BGN 2.0113
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 11°C

Михаил Миков: Формирането на правителство между ГЕРБ и ПП е най-естественото

Михаил Миков: Формирането на правителство между ГЕРБ и ПП е най-естественото

/КРОСС/ Формирането на правителство между ГЕРБ и ПП е най-естественото. Няма как да се дърпат от ПП, защото на едни следващи избори ще имат по-нисък резултат, няма как да вдигнат подкрепата за себе си така. Те са нова, неукрепнала формация без ясен политически профил, каза пред NovaNews бившият министър на вътрешните работи Михаил Миков.

"Възможни формули на управление има. Става въпрос за партии от дясното пространство, участието на левицата в този парламент е минимализирано до 23 депутата. Конфигурации между ГЕРБ и ПП, или ГЕРБ и други формации са също възможни. Този път няма да се ухажват толкова, в следващите дни ще видим какво ще направят, или да ходим на нови избори. ДБ вече можем да кажем, че са управлявали с Борисов и имат имунитет, Христо Иванов е бил министър. Може би си вдигат цената, като се дърпат", отбеляза той. 

Той допусна хипотезата за нови предсрочни избори през лятото или заедно с местните през есента. "Сформирането на мнозинство е първичния проблем. В политическата битка между първите две партии личното е водещо, няма фундаментална промяна в политиките им. Възможно е политическите лица да се отдръпнат и да отстъпят водеща роля на експертите, на по-неутрални лица, но и всеки министър трябва да бъде експерт. В последните години много тежки обиди се изговориха, а сега ГЕРБ и ПП са в ситуация, в която трябва да търсят съгласие", заяви Миков.

По думите му БСП е задържал петото място, но ако ДБ и ПП не бяха в коалиция, щяха да са шести. "БСП не е привлекателна за младите хора. Партията трайно се застопорява на дъното на класацията и не изглежда да си е направила изводи от това. Не само Нинова е виновна, а един кръг около нея, който заравяйки главата си в пясъка и с разгонването на хора, допусна грешки, които не са дело на един човек", коментира той.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

Пиянка недей така, най си приляга хартиената коалиция, манипулираха изборите и сега да си сърбат попарата…Тулупа, Доганя и Учиндолеца да се вземат официално и да действат, може и сватя Курнела да помага.

07.04.2023 19:23:19

Анонимен

PEDAL, Predatel, Kapitalist = mikov

07.04.2023 13:10:10

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.