• 26 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8245
  •  GBP / BGN 2.2829
  •  CHF / BGN 1.9974
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 8°C

ГЕРБ представя своя прочит на изборите: Ще предложим кабинет

ГЕРБ представя своя прочит на изборите: Ще предложим кабинет

/КРОСС/ Въпреки опитите да бъдем убедени в противното, изборите протекоха нормално. Това заявиха от ГЕРБ на пресконференция в централата на партията, на която представиха своя анализ на резултата си на парламентарните избори.

Въпреки тоталната консолидация на няколко партии, които не знам за какво се бориха на тези избори, освен за това да ни "изметат" от властта, коментира Томислав Дончев. „Изразявам благодарност към всички български граждани, които въпреки опитите да бъдат отвратени от изборния процес, отидоха да гласуват. Въпреки всичко българската демокрация е жива. Благодаря на всички граждани, които за сетен път ни дадоха своята подкрепа. За нас това е дълг и отговорност. Благодаря и на всички изборни администрации", каза още той.

ГЕРБ ще следва процедурата по Конституция. "Като първа политическа сила сме длъжни да предложим правителство, въпреки малките му шансове то да бъде подкрепено. Ще предложим такова, което би могло да работи и да решава проблемите, както и да гони амбициозните цели, които сме си поставили", обясни Томислав Дончев.

ГЕРБ печели 14-и избор, откакто съществува като партия и пети поредни парламентарни избори. На тези избори ГЕРБ побеждава в 24 изборни района, ДПС в 3, „Демократична България" в два, а „Има такъв народ" и БСП по един, обобщи данните административният секретар на ГЕРБ Цветомир Паунов.

ГЕРБ побеждава в 169 общини, където живеят около 70% от населението на страната, отчетоха от партията и изтъкнаха, че са подкрепени основно от активната част от населението - възрастовата група от 30 до 65 години. 42% от гласувалите за партията са висшисти, а над 50% - със средно образование.

 

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

Българите имат най-малко основно образование и могат да съберат няколко цифри. С 26% от избирателите не можеш да се наречеш победител. Постигнати са благодарение на администрацията, партийни протежета, които по българските правила при смяна на правителството ще останат без работа и фирмите с техните служители и работници, получили държавни поръчки.

12.04.2021 23:14:34

Анонимен

Гледах пресконференцията на ГЕРБ. В резюме-нищо старо не са забравили, нищо ново не са научили. , Все още се изживяват като първа сила и като незаобиколим политически фактор, точно както и лидерът им все още се изживява като „Краля-слънце“. Той и затова блестеше с отсъствието си на пресконференцията, затова не слиза от джипката, затова се отказа от депутатския мандат, затова и, вероятно, няма да се номинира за министър-председател. , Тази предварително обречена кандидатура може да бъде натресена на бившия външен министър Даниел Митов, момчето на Сорос, с прякор „Къдравата Сю“. Един реверанс към „Козяк“ никога не е излишен. , Обаче, колкото и да си дават кураж герберите, от пресконференция им лъхаше лепкав страх. Страх от ревизия, страх от правителство на „протестърите“, страх от служебен кабинет, страх от президента. Страх от възмездие. Автор: Калин Тодоров, фб 22 SHARES Share

12.04.2021 18:43:11

България иска само едно:

МУТРИ ВЪН !

12.04.2021 15:53:13

Анонимен

При цялото ми уважение към Дончев ( единственото изключение в това вредно управление), ГЕРБ са тези които отвратиха хората и ги накараха да повярват, че от тях нищо не зависи и затова не участват в изборите. И това за демокрацията звучи хубаво,у но не е вярно. Демокрация има тогава, когато са налице легитимни възможности да накараш управляващите да правят това, което хората искат, а не това което на тях им е изгодно. При управлението на ГЕРБ това беше невъзможно. Парламент, правителство и премиер с рекордно ниски рейтинги, а герберите убеждават всички че с единия крак сме в рая и за да стъпим и с другия просто трябва да ги изберем. Печелите избори понеже избирателите ви са силно мотивирани, но не идейно, а материално, понеже са съучастници в кражбите или са служебно зависими ( + семействата им)

12.04.2021 13:07:34

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.