• 16 Юни 2024 |
  •  USD / BGN 1.8303
  •  GBP / BGN 2.3227
  •  CHF / BGN 2.0514
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 16°C

Венеция Ангова: Служебният кабинет и МФ играят политическа игра

Венеция Ангова: Служебният кабинет и МФ играят политическа игра

/КРОСС/ Разговорите до този момент доведоха до промяна в политическия модел. В предишните парламенти се актуализираше бюджета спрямо нуждите на хората, започнахме да показваме кой кой е в политиката, но сега прокарахме програмата и важните приоритети да са първи, а след това съставът на кабинет. Това каза депутатът от "Продължаваме промяната" - „Демократична България" Венеция Ангова в предаването „Денят започва с Георги Любенов" по БНТ.

Според нея, е важно да се случат нещата, които са важни за България - борба с инфлацията, да има бюджет, членство в Шенген и в еврозоната, да се реализира качествена съдебна реформа.

„Към настоящия момент нашият Национален съвет подкрепя позицията, че ние няма да подкрепим мандат на ГЕРБ и да влезем в управление с тях. В началото на седмицата ще направим отново Национален съвет, за да обсъдим позицията", заяви тя.

По думите й на този етап задачата е Изпълнителният съвет да представи наличната информация на Националния съвет и колективните органи ще вземат своите решения.

По отношение на кандидата за премиер на ГЕРБ Мария Габриел, Ангова коментира, че профилът й е на човек, който има експертиза и опит, знае как се случват нещата в Европа, но проблемът е дали ще може да взима решенията независимо и самостоятелно или отново Бойко Борисов ще бъде в сянка.

„Това, което виждам като политика на ГЕРБ, е, че искат да имат всички експозиции - с тройната коалиция, за избори, искат възможности с нас да съставят кабинет и ако може до последно да знаят всичко така, че да могат да вземат най-доброто решение за тях и да отскочат като политическа партия", добави Венеция Ангова.

Тя посочи още, че още в самото начало са подкрепили председател на Народното събрание, за да може да тръгне работата на парламента, лансирали са диалога за програмата и това по думите й ги поставя в трудна позиция, сядайки на една маса с ГЕРБ.

Според нея, Бойко Борисов иска да ребрандира ГЕРБ, но без да прави реално никакви промени и първата малка стъпка да изглежда по различен начин беше именно кандидатурата на Мария Габриел за министър-председател.

Позицията на ПП и ДБ по отношение на подкрепа на кабинет на ГЕРБ е еднаква, а коалицията е стабилна, заяви тя.

Венеция Ангова смята, че служебният кабинет и Министерството на финансите играят политическа игра. Проблеми с фискалния резерв няма, това са политически атаки, категорична бе тя. „Окачествявам ги като атаки срещу ПП и Асен Василев от президентската институция. Много се опитват да покажат, че старият начин на правене на политиките, тази постна пица е най-правилният. А не е", заяви тя.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

А ма, овцо, къде са важните за хората теми, сред изброените от теб? Имаш ли представа какво е важно за хората? Хората искат мир, комфортна среда, хомогенно и справедливо общество, качествено здравеопазване и добро образование. На хората не им пука за подробностите. С вашите нагласи се опитвате да прокарате закони, които ще позволят на европейските ви господари да отчетат факта, че полагате усилия. Нищо повече. Като говорим за експертиза, опита показва, че ще смените необмислени и неприложими с други такива. Евроатлантическта ви нагласа прави страната и народа ни заложници на хрумванията на идиоти, следвайки чужд дневен ред и защитаващи чужди интереси, с надеждата че някога ще дойде реди до нашите национални. Слезте на земята, чуйте хората и си опичайте акъла. Тихо и скромно.

14.05.2023 17:21:25

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.