• 23 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8396
  •  GBP / BGN 2.2656
  •  CHF / BGN 2.0178
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 14°C

Даниел Митов: В следващите дни ГЕРБ ще предложи честен и прозрачен кабинет

Даниел Митов: В следващите дни ГЕРБ ще предложи честен и прозрачен кабинет

/КРОСС/ "Проведохме честен и конструктивен разговор за това какво следва в процедурата по чл.99 от Конституцията. ГЕРБ е първа политическа сила след избори, които никой не е оспорил, че са нечестни. Заявихме готовност да предложим състав на Министерски съвет. Това заяви председателят на парламентарната група на ГЕРБ-СДС Десислава Атанасова на брифинг след консултациите при президента Румен Радев.

"Обсъдихме и актуални дневни теми - както геополитически, така и всички други предизвикателства пред следващото правителство", уточни тя.

"По време на разговорите изявихме волята си като първа политическа сила и най-голяма парламентарна сила да приемем мандата и да излъчим честен и прозрачен кабинет. В следващите дни ще стане ясен този кабинет и ще обсъждаме възможността дали ще има възможност да се състави кабинет, или не", заяви Даниел Митов, който беше обявен за кандидата на ГЕРБ за премиер.

"Обърнахме внимание на езика, който се ползва в парламента, но и извън него. Един политически лидер си позволи да каже, че ГЕРБ трябва да изчезне. Не знам как може да накараш 840 000 българи да изчезнат. Такъв език е недопустим", заяви Митов.

Според вицепремиера Томислав Дончев, ако е имало консенсус между ГЕРБ и президента, той е за това, че максимално бързо трябва да има работещо правителство със солидна парламентарна подкрепа. По думите му в следващите дни ще стане ясно дали този проектосъстав на Министерски съвет ще бъде внесен в парламента. От думите му стана ясно, че има вариант да върнат мандата, ако видят, че нямат подкрепа, за да не бавят процедурата.

"Правителството в оставка изпълнява своите функции до встъпването в длъжност на следващото правителство", каза Десислава Атанасова, а Дончев допълни, че гласуването на оставката на кабинета означава, че всеки негов акт може да бъде атакуван в съда. Вицепремиерът каза, че и днес замества Бойко Борисов и не знае кога точно той ще се върне на работа.

Дончев обяви за пореден път, че ако на "Има такъв народ" не им достигат няколко народни представители за мнозинство, ГЕРБ са готови да ги подкрепят.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

пожарни касети http://www.firebg.org/bg/products/64/65/

19.04.2021 15:46:06

адв.Елена Гунчева

ДЕСА ОБЩАТА ПАК ЗАГУБИ ВРЪЗКА С ПЛАНЕТАТА – МАЙКА 19.04.2021 Деса Общата от ГЕРБ явно пак изтърва положението. Незнайно защо, женицата очаква Президентът Радев да поздрави ГЕРБ за успеха. Винаги съм казвала, че в тая партия приемат само след официална лоботомия, но все пак….. Явно много герберасти не са разбрали, че загубиха изборите. Въпреки купените гласове, въпреки корпоративния вот и натиска върху администрацията. Убедена съм, че около 50 % от вота за гербавите е манипулиран. Следователно, провалът им е много по-голям. Всъщност целта на всяка политика е властта. Като средство за управлението. А гербоидите с този резултат не могат дори да се надяват на власт. И за какво трябва да ги поздрави Президентът, че не разбрах? Призовавам гербавита да слезят на земята и поне да се опитат да мислят. Ако е свръх техните възможности, поне да си мълчат и да не правят циркове, защото вече не са смешни, а жалки. А тази обрана женица, въобразила си, че е някакъв фактор, по-добре изобщо да я скрият. Винаги съм подозирала, че ПП ГЕРБ означава прости п…и ГЕРБ. Не продължавайте да го доказвате!!! Елена Гунчева * На снимката – Деса Общата в работна поза

19.04.2021 14:48:49

Анонимен

Даниел смята ли, че някой му вярва. Дори Десислава го гледа с недовирчив поглиед.

19.04.2021 13:24:33

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.