• 26 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8245
  •  GBP / BGN 2.2829
  •  CHF / BGN 1.9974
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 12°C

Слави Трифонов отговори на ГЕРБ за Изборния кодекс

Слави Трифонов отговори на ГЕРБ за Изборния кодекс

/КРОСС/ Председателят на „Има такъв народ" с нов пост в социалните мрежи. Във Facebook Слави Трифонов обяснява за разликата между истината и лъжата, а темата са промените в Изборния кодекс.

Целият текст на поста на Трифонов:

„Тъй като силата е в истината, ще ви кажа каква е разликата между истината и лъжата. ГЕРБ и техните медийни слуги продължават да тръбят, че бързото обнародване на промените в Изборния кодекс е "грях, срамота, светотатство".

Нека припомним на коалицията ГЕРБ-СДС-Любен Дилов-син (последният е някакъв вариант на котката на Шрьодингер - хем не е от ГЕРБ и СДС, хем е) какво се случи 10 дена преди президентските избори на 6.11.2016 г.:

Следете датите. На 21.10.2016 г. в активен изборен период е внесен общ Законопроект за изменение и допълнение на Изборния кодекс. Дадени са три дни за предложения между първо и второ гласуване. Законът е приет на 26.10.2016 г. След Указ на президента Плевнелиев от същия ден - 26.10.2016 г., промените са обнародвани в брой 85 на "Държавен вестник" от 28.10.2016 г. А седмица по-късно по новоприетите правила даже се произвеждат избори! Грях, срамота, светотатство?

Десислава Атанасова от ГЕРБ твърди, че благодарение на "новите варвари" (сред които явно сме и ние от "Има такъв народ") за първи път за една нощ е приет и обнародван нов Изборен кодекс.

На Десислава Атанасова, самоопределила се навремето като "тежката артилерия на ГЕРБ", й припомняме, че измененията в Изборния кодекс са приети на 29.04.2021 г., а са обнародвани на 01.05.2021 г. Явно Десислава Атанасова е имала дълга нощ.

Вчера, на втората пресконференция на ГЕРБ, Тома Биков, който навремето щеше да вкарва Бойко Борисов в затвора, заяви следното: "Не знаем на какви критерии трябва да отговарят членовете на ЦИК, които президентът ще назначава по негови собствени усмотрения."

Нова лъжа. Напомняме на Тома Биков да прочете, че в чл. 50 на Изборния кодекс се съдържат изискванията към членовете на ЦИК, които не са променени, така че президентът няма никакви правомощия да определя сам изискванията или членовете на ЦИК.

Вчера, на първата пресконференция на ГЕРБ, Бойко Борисов заяви следното: "Какво значи в един закон да напишеш "при възможност"? Значи, видеонаблюдение ще има "при възможност". Ама кой ще я определи тая възможност, бе? По какъв критерий ще кажеш - в този град и в тази секция ще има, в тази - няма да има? По какъв критерий? Я да видиме къде са ми били по-добрите резултати - тука няма да има видеонаблюдение. Я да видиме къде са по-слабите - тука, примерно, сложили видеонаблюдение."

Поредна лъжа. Не знам дали депутатите на Борисов са спали, но въпросният текст "при възможност" отпадна от закона. Тоест, Бойко Борисов лъже с нещо, което го няма в окончателния вариант на Изборния кодекс. Напомняме, че видеонаблюдението отпадна дори и при възможност, но се прие видеозаснемане и видеоизлъчване при преброяването на гласовете във всяка една от секционните избирателни комисии, включително и в районните избирателни комисии. Във всяка една, а не където някоя партия има по-слаб или по-добър резултат.

Вчера Бойко Борисов се опита да препише и собствените си грехове на новите партии. Двамата с Екатерина Захариева обявиха как машините за гласуване били незащитени и били от Венецуела. А там било диктатура, убивали със снайпери протестиращите и било притеснително страна от ЕС да купува машини за гласуване точно от Венецуела.

Мааааалка подробност е, че машините за гласуване бяха закупени от тяхната ЦИК. 9600 машини за 43 милиона лева с ДДС. Дали са от Венецуела - да каже тяхната ЦИК. Друга много малка подробност е, че преди последните избори тяхната ЦИК отказа независим одит на въпросните машини за гласуване с мотива, че държавните институции, които извършват проверките, са независими. Толкоз и по тази манипулация и лъжа.

Накрая ще завърша със следното: Явно в ГЕРБ още не са осъзнали, че времето, в което нямаше кой да им разобличава лъжите свърши", завършва той.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Долу борисов, затвор за мутрата!

Смърт на мутрите и мафията!!! Мутренската герберастка пасмина вместо да бъде навряна там, където и е мястото започна контрапротести под индиго. Ще ги оставим ли да си разиграват коня? След отбраната на къщата на Българоубиеца в Банкя, организирана от пародийния зам.външен министър на гробарите и шеф на техния комсомол Георг Георгиев партийният актив на шайката направи акция и пред подпорната стена на Алепу на 04 Май 2021. Паралелно се готвят и за протести срещу Изборния кодекс. Днес част от шайката начело с кмета на Бургас Димитър Николов и кмета на Стара Загора Живко Тодоров организираха демонстрация пред подпорната стена-хотел на плаж Алепу, заради новия собственик на скандалния строеж, който е брат на кандидат-депутата от „Изправи се! Мутри вън“ Здравко Василев. Никой от феновете на ГРОБ обаче не припомни, че проектант на скандалния строеж на плажа всъщност е съпругът на вицепремиера и външна министърка ППП /простата пазарджишка п…а/ Екатерина Захариева, която започна с него и Плевнелиев+ББ и приватизацията на посолските ни комплекси в европейски столици чрез Архитектурното бюро “А и А Архитекти” на арх. Ангел Захариев, който има дългогодишно партньорство със строителя “Главболгарстрой”, разкри разследване на сайта „Биволъ“.

04.05.2021 17:48:47

Д-р Димитър Попкутуев

Народният израз „Вържи попа да е мирно селото“ е съвет да се справите с главния виновник за неприятностите. Днес това означава да „вържем“ Борисов, Михаил Константинов, МВР и Иван Гешев, за да е мирно селото по време на предсрочните избори. Защо точно това каре? Борисов упорито манипулира общественото мнение, като на превърнатите в оръжие извънредни брифинги, го обстрелва с откровени лъжи. Проф. Михаил Константинов от години предизвиква спорове и съмнения за безпристрасността си като шеф на „Информационно обслужване“. Фирмата брои гласовете от изборите, а Константинов рекламира ГЕРБ и Борисов. МВР е инструмент в ръчичките на Борисов за печелене на избори, чрез внушаване на страх, оказване натиск и използване на престъпни структури да осигуряват гласове. За 12 години няма нито един случай на разкрит купувач в полза на управляващите. Сегашният и предишният вътрешен министър са депутати от ГЕРБ. Ебати контрола, дето ще го упражняват…Четвъртият „поп“ в карето е главният прокурор. На много места именно прокурори гарантират контолиран вот за управляващите чрез натиск върху бизнеса. В същото време опъва „чадър“ над купувачите на гласове в полза на властта. Нито едно производство срещу хора на ГЕРБ. Все повече хора разбират, че те са ОПГ, която е готова на всичко, за да запази властта си, т.е. власт няма - има ОПГ във властта. Затова пискат срещу президента Радев и служебното правителство. Защото ще им се наруши схемата. Мафиотската.

04.05.2021 15:02:17

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.