• 17 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8036
  •  GBP / BGN 2.2826
  •  CHF / BGN 1.9846
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 16°C

Напрежение в парламента, едва не се стигнаха до бой

Напрежение в парламента, едва не се стигнаха до бой

В момента се изслушва Министъра на вътрешни работи Бойко Рашков

/КРОСС/ Арестът на бившия премиер Бойко Борисов рязко вдигна градуса на напрежението в НС. ПГ на ГЕРБ се вбеси от опита на депутата от БСП Георги Свиленски да прочете декларация в подкрепа на действията на МВР и окупира парламентарната трибуна.

"Хората, които 12 години извършваха покушение върху българската демокрация, днес ни дават уроци за демокрация. Хора, които 12 години упражняваха насилието като форма на управление, днес казват, че е нарушен консенсусът за ненасилие", започна декларацията си Георги Свиленски. Той обаче нямаше възможност да продължи, защото бе прекъснат от викове "оставка" и тропане по банките, идващи от депутатите на ГЕРБ.

"Вие нямаше ли в 9.00 ч. да сте пред МС да ги викате тези неща?", попита саркастично председателят на парламента Никола Минчев. Депутатите от ГЕРБ обаче не се укротиха.

Десислава Атанасова отиде на парламентарната трибуна, следвана от колегите си. Някои от тях налетяха на бой. За да не се стигне до физическа саморазправа, Никола Минчев даде десетминутна почивка.

Преди това народният представител от ГЕРБ - СДС Даниел Митов заяви, без да бъде прекъсван, че ще работят за предизвикване на предсрочни парламентарни избори. "Снощи беше доказано, че не само абсолютната власт създава условие едно правителство да загуби всякакви граници на нормалността и правовия ред, а страхът от загубата на власт се оказа още по-силен мотиватор", каза Митов и посочи, че снощната акция на МВР е атака срещу българската демокрация.

"Огромно безпокойство буди фактът, че правителството с лицето на МВР си позволи да злоупотребява с името и функциите на Европейската прокуратура", каза Митов. Според него тази лъжа ще бъде разобличена и призова към протест всички български граждани.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

Бой по гробарите.

19.03.2022 08:33:16

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.