• 09 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8206
  •  GBP / BGN 2.2720
  •  CHF / BGN 2.0019
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 15°C

Красен Кралев: ГЕРБ проявява зряло поведение в парламента

Красен Кралев: ГЕРБ проявява зряло поведение в парламента

/КРОСС/ Имаме готовност да управляваме, имаме програма и решения за всеки един сектор, но за това трябва да намерим съмишленици. Това каза депутатът от ГЕРБ Красен Кралев в предаването „Денят започва с Георги Любенов" по БНТ.

По думите му ГЕРБ проявява зряло поведение в парламента. „Правим неимоверни опити с цената на отстъпки, на много компромиси от наша страна да намерим консенсус", заяви той.

Резултатът от изборите според него показва, че избирателите искат политическите сили да проявят отговорност и чрез диалог да постигнат съгласие за коалиционно управление.

Най-големият проблем според него е икономическата криза, вина за която има предходното управление. Социологическите проучвания също показват, че 80% от хората посочват именно този проблем, допълни той. „Трябва да се направи правителство, трябва да се вземат важни решения, които да стабилизират икономиката на държавата. Ние сме в сериозна икономическа криза. Дълбочината й тепърва предстои. Имаме сериозни проблеми с бюджетния дефицит. Това трябва да е темата, около която да се обединим", посочи той.

Всички партии имат председателства на комисиите в НС пропорционално спрямо тяхното присъствие в парламента, заяви депутатът от ГЕРБ. „В предишното НС опозицията нямаше никакви председатели на комисии", припомни той.

Преговорите за съставяне на кабинет според него не са обречени. ГЕРБ ще направи всичко по силите си, за да намери съгласие за формиране на правителство.

БНТ, „Денят започва с Георги Любенов"

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.