• 22 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8003
  •  GBP / BGN 2.2891
  •  CHF / BGN 1.9788
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 14°C

Деян Николов: ГЕРБ направи нова конфигурация в Столичния общински съвет

Деян Николов: ГЕРБ направи нова конфигурация в Столичния общински съвет

/КРОСС/ ГЕРБ направи нова конфигурация в Столичния общински съвет. В СОС в момента има сглобка в сглобката. ГЕРБ успяха да изиграят "Продължаваме Промяната" и си направиха мнозинство в мнозинството. Това каза Деян Николов - общински съветник в СОС от "Възраждане", в предаването "Денят започва с Георги Любенов" по БНТ

Според него ГЕРБ са успели да пробият всички групи и са си купили Столичния общински съвет.

"Проблемът е, че ГЕРБ отново се върна в управлението на София. СОС ще се управлява от ГЕРБ, а Столична община от кмет на ПП", коментира Деян Николов.

Според него връщането на решението за избор на съставите на постоянните комисии на СОС на областния управител Вяра Тодева е правилно.

Той поясни, че тримата общински съветници от "Възраждане" остават единствената опозиция. Изключването на четиримата общински съветници от партията по думите му е оздравителен процес.

„Ние сме единствената опозиция в СОС. Нямам особени съмнения, че рано или късно ПП-ДБ-СС ще се договорят с ГЕРБ и 58 човека ще бъдат управляващото мнозинство и трима души - опозиция.

През последните три месеца в СОС е имало оферти за позиции и власт отвсякъде. „Достатъчно недвусмислено, с предложения за корупционни схеми. На прокуратурата мога да кажа абсолютно всичко. Това, което се говори, че може да се изкара в СОС за един мандат, е в рамките на десетки милиони. Офертите идват от тези, които имат традицията да пазаруват народни представители и общински съветници. Не са важни посредниците, а поръчителите. Аз нямам съмнения кои са хората, които купиха СОС", заяви Николов.

По думите му се задава мигрантска криза.

Все още няма мотиви на Конституционния съд, който не допусна провеждане на референдум за запазване на еврото. „Ние сме събрали 470 хиляди валидни според ГРАО подписа. От правна гледна точка това е изключително политическо решение на КС, абсолютно нищо общо с правото, със законността, с Конституцията. Нямаме демокрация, България не е държава, в която ние, българите, можем да разчитаме на някакъв справедлив обществен договор, който да се спазва от политиците. Все повече започваме да приличаме на тоталитарна държава", смята Николов.

Деян Николов предупреди, че се задава мигрантска криза, защото по негова информация договореностите между България и Австрия са за връщане на 6000 мигранти, които са влезли на територията на ЕС през България. Полетите с мигранти от Австрия са много повече от обявените, подчерта той.

БНТ, „Денят започва с Георги Любенов"

 

 

 

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.