• 20 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8359
  •  GBP / BGN 2.2843
  •  CHF / BGN 2.0205
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 10°C

Сблъсъци и агресия срещу журналисти по време на Националната конференция на ГЕРБ

Сблъсъци и агресия срещу журналисти по време на Националната конференция на ГЕРБ

/КРОСС/ Началото на Националната конференция на ГЕРБ в сряда в "София Тех Парк" беше белязано от физически сблъсъци между млади мъже с маски и протестиращи срещу правителството, успели да влязат на територията на събитието.

Мероприятието беше организирано на фона на нестихващите през последните 27 дни антиправителствени протести с искания за оставки на третия кабинет "Борисов" и главния прокурор Иван Гешев. В центъра на столицата дни наред има три денонощни блокади на кръстовищата на Орлов мост, до Софийския университет и на Ларгото.

Националната конференция на ГЕРБ започна в 12.00 часа на открито заради епидемията от коронавирус, като за присъстващите бяха приготвени столове на слънце. Малко преди началото на събитието няколко младежи с маски се конфронтираха с малкото протестиращи, проникнали на територията на парка.

Впоследствие част от младежите, нападнали демонстрантите, проявиха физическа агресия и срещу журналиста от Свободна Европа Полина Паунова, отнемайки няколко пъти телефона, с който ги снима.

"Момчетата, които направиха провокацията (след която се стигна до сблъсъци с протестиращите - бел. ред.) отказаха да кажат кои са. Взеха ми отново телефона и го изхвърлиха", разказа Паунова.

Заедно с колегата ѝ от Свободна Европа Генка Шикерова те направиха повторен опит да заснемат агресивните мъже, при който един от тях отново нападна Паунова, отнема ѝ телефона и го изхвърли настрани. Маскираният опита да вземе и телефона на Шикерова, при което тя започна да вика за помощ охраната.

Ситуацията провокира намесата на възрастен мъж, който нарече Паунова "боклук", заявявайки, че е видял как три пъти хвърлят телефона ѝ, което означава, че присъствието ѝ на събитието не е желано.

От пресцентъра на ГЕРБ коментираха пред Свободна Европа, че агресивните мъже са провокатори и са опитвали да нападат дори и симпатизанти на ГЕРБ. Оттам отрекоха младежите да са наемани като охрана от партията.

Събитието се охранява от частна охранителна фирма и първоначално на мястото не присъстваше полиция. Тя беше повикана след първоначалните сблъсъци с антиправителствени протестиращи. Пристигналите униформени служители на МВР изградиха кордон, за да отстранят демонстрантите, но до задържане на провокаторите, атакували и журналисти, така и не се стигна.

От пресцентъра на вътрешното министерство коментираха пред Свободна Европа единствено, че са запознати със случващото и засега няма какво да съобщят официално.

Част от младежите, облечени в тъмни дрехи и носещи маски, които атакуваха протестиращи и журналисти, коментираха пред "Дневник", че са дошли да подкрепят премиера Бойко Борисов и управлението му. Те обаче отказаха да кажат дали са членове на някои от организациите на партията в страната.

На Националната конференция присъстват членове на ГЕРБ от цялата страна, сред които и председателят на Народното събрание Цвета Караянчева, представители на коалиционните партньори на ГЕРБ от “Обединени патриоти”, министри от кабинета, депутати, кметове и други.

Последното партийно мероприятие на ГЕРБ в столицата беше на 10 юли, когато успоредно на Ларгото се провеждаше вторият масов антиправителствен протест. След края на митинга на симпатизантите на управляващите пред Министерския съвет се стигна и до епизодични сблъсъци на полицаи с протестиращи, които препречваха пътя на рейсове, извозващи подкрепящите ГЕРБ хора.

 

*Източник: https://www.svobodnaevropa.bg/

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Акад.Петър Иванов

КРАДЦИТЕ НЯМАТ МИЛОСТ! 05.08.2020 ЗЛОВЕЩАТА ДЕМОНСТРАТИВНА ПРОВОКАЦИЯ НА БАЦЕ СЪС СВИКВАНЕТО НА ТЪПА КОНФЕРЕНЦИЯ ДНЕС, КОЯТО БЕШЕ САМО ЕДНО ЧИННО ИЗСЛУШВАНЕ НА КРАТКИТЕ, НО ГЛУПАВИ, РЕЧИ НА АГЕНТ ИВАН И НА ВОЖДА ОТ С. БАНКЯ, ВОДИ ПРЯКО КЪМ ГРАЖДАНСКА И ЕТНИЧЕСКА ВОЙНА! БРАТЯ, ЗАПОЧВА ГНЕВНА, ОЖЕСТОЧЕНА И СТРАШНА ВОЙНА МЕЖДУ ГЕРБАДЖИИТЕ И ОСТАНАЛИЯ БЪЛГАРСКИ НАРОД, ВОЙНА МЕЖДУ СОФИЯ И ПРОВИНЦИЯ, МЕЖДУ ТОЛЕРИРАНИ ДЪРЖАВНИ ЧИНОВНИЦИ И УМИРАЩИ ОТ ГЛАД ПЕНСИОНЕРИ, МЕЖДУ БОГАТИ И БЕДНИ, МЕЖДУ МИЛИОНЕРИ И ПРОСЯЦИ, МЕЖДУ КРАДЦИ И ОКРАДЕНИ, МЕЖДУ ИЗМАМНИЦИ И ИЗМАМЕНИ. ВЪВ ВОЙНАТА ЩЕ СЕ ВКЛЮЧАТ ПОЛИЦИЯ, ЖАНДАРМЕРИЯ, АРМИЯ, МУТРИ ОТ ЪНДЪРГРАУНДА, ЦИГАНИ И ТУРЦИ. ЩЕ ВИДИТЕ КАКВО ЩЕ СТАНЕ В БЛИЗКИТЕ ДНИ! БРАТЯ, БЪДЕТЕ ВНИМАТЕЛНИ, ПОДГОТВЕТЕ СЕ ЗА ЗАЩИТА НА СЕМЕЙСТВАТА СИ! КРАДЦИТЕ СА ЖЕСТОКИ!

05.08.2020 19:46:24

Съдия Румяна Ченалова

Днес ГЕРБ показа демонстративно лицето си - озъбено свирепо куче. Куче, което оглозгва телата, умовете, душите ни. Видяха ли го полицаите?! Не фалшивите брадясали мутри с полицейски униформи.Истинските, които са се клели в народ и Родина. Видяха ли го?! Лъжи, побоища, заплахи, арогантност.Бесни кучета! Видяхте ли ги, полиция, жандармерия и пр.структури в МВР? Това ли е вашата светиня?! Тези мутри ли пазите?! Те ли ви вдъхновяват?! Тях ли ще давате за пример на децата си?! Имате ли чест, достойнство и срам?! Застанете до народа си, пазете България, а не убийците и! Свалете шлемовете, разкъсайте живата верига, с която пазите властта на мутренската сган, тръгнете с нас, а не срещу нас , погледнете с нашите очи, хванете ръцете ни като братя! Да им покажем заедно , че истинските българи са огромна, нечувана сила, която ще помете мутренската власт завинаги! Няма да има прошка, нито отстъпление. На война като на война!

05.08.2020 16:45:28

Анонимен

Тези лайънца да отидат при протестиращите и там да се правят на бабаити. И те като Боко- смели са в техния двор.

05.08.2020 16:39:08

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.