• 26 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8245
  •  GBP / BGN 2.2829
  •  CHF / BGN 1.9974
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 8°C

Радостин Василев, ПП: Изборите ще продължат, докато ГЕРБ не се оттеглят от политиката

Радостин Василев, ПП: Изборите ще продължат, докато ГЕРБ не се оттеглят от политиката

/КРОСС/ Отиваме на избори, защото няма как да има синергия между крайно противопоставящи се групи както в обществото, така и в НС. С изменението на Изборния кодекс от БСП, ДПС и ГЕРБ става ясно, че още от самото начало те са знаели, надявали са се и са търсели нови избори. Това каза депутатът от ПП Радостин Василев в предаването „Денят започва с Георги Любенов" по БНТ.

По думите му „Продължаваме промяната" е направила всичко възможно да не се стига дотам, но не е получила подкрепа. „Лицемерието взе връх в този парламент - виновни са тези, които си сформираха мнозинство. Избраха си председател на НС, но в крайна сметка се уплашиха да направят правителство и направиха една заявка за любов, ама следващия път", коментира Василев.

Според него изборите ще продължат, докато ГЕРБ не се оттеглят от политиката.

В подобна радикализирана обстановка президентска република е неприемлив вариант, защото ще се стигне до диктатура, смята Василев. „Пети избори идват сега и пуническите войни ще продължат, докато българският Картаген не падне, а българският Картаген е с център на управление в Банкя и неговият образ е ГЕРБ", коментира депутатът.

Този парламент стигна докрай само с един изборен закон, няколко ратификации и много малка част от законите по Плана за възстановяване и устойчивост, посочи Василев.

„Тази голяма подкрепа, която виждаме за НПК и обединението на залата, е поредна симулация. При нас е искрена, защото ние търсим тройно решение за този човек, този пост и всичко, свързано с контрола над главния прокурор. При ГЕРБ и ДПС обаче това е симулативно, те много добре знаят, че ние няма да можем да стигнем до истинско приемане", посочи той.

Според Василев през изминалите няколко месеца се усеща определена синергия между президента и ГЕРБ.

„Ролята на президента Радев в това служебно правителство и този кратък парламент бе да възстанови основно ролята на ГЕРБ и ДПС в управлението и голяма част от служебните министри да нападат предходните министри от ПП, мен и други, което създаде едно усещане, че всички са маскари", коментира Василев.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Коко

Не мога на намеря по-подходяща дума от ТЪП.

31.01.2023 18:44:19

Анонимен

Идиот. Не просто идиоти, а активен и многословен идиот. Освен това е представител на подобието на партия, която прецка възможността още половин година да получаваме евтин газ, нищо не направи като хората за златния гьол, затърсенето на отговорност на Борисов. Всичко това си има цена. Те не са и шмекери, те са просто група идиоти, които дори не разбират за какво говорят и нямат намерение нищо да доведат до край. Поне от начина им на действие става ясно, че не могат понеже са негодни. Дори не знам дали имат някакви сериозни намерения по въпросите, които повдигат. Осрани са до ушите. На тяхно място по-разумни хора биха били по-скромни. Ама те разумните хора никога не биха се оказали на тяхно място.

29.01.2023 16:39:29

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.