• 29 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8255
  •  GBP / BGN 2.2837
  •  CHF / BGN 2.0000
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 9°C

Василев: Нови избори се очертаха, когато НС не можеше да си избере председател

Василев: Нови избори се очертаха, когато НС не можеше да си избере председател

/КРОСС/ Ако третият мандат отиде при ДБ, Христо Иванов и колегите му ще се опитат да намерят ръбче, по което да се мине и да се продължи напред. Моето лично мнение е, че такова ръбче няма. Това каза съпредседателят на ПП Асен Василев в предаването „На фокус“ по Нова телевизия.

ПП би подкрепил кабинет и антикорупционна програма, предложени от Христо Иванов, но ГЕРБ ще намерят причина да не го направят, смята той. „Ако Христо Иванов предложи приоритети, като конституционна реформа, разследването на главния прокурор и сложи хора, които ще реализират тези приоритети, ГЕРБ няма да го подкрепят. Ако не направи това – ние няма да го подкрепим“, заяви Василев.

По думите му споровете между ПП с ГЕРБ са основно върху това каква държава и какъв бюджет искат двете партии. „Всичко онова, което се прожектира в публичното пространство, не са лични вендети. Това е дълбок структурен разлом в обществото“, коментира съпредседателят на ПП.

Подходът с втория мандат според него е бил правилен - да се каже какви са приоритетите и какви са стъпките и чак тогава да се търси консенсус за коалиция.

Василев отново заяви, че има достатъчно достоверна информация за срещи между президента Румен Радев и лидера на ГЕРБ Бойко Борисов. Той повтори тезата си, че има синхрон между президента и ГЕРБ и изрази недоумение защо председателят на най-голямата политическа партия отрича това. „Ако ние искаме да живеем в нормална държава, такива срещи трябва да могат да се случват“, допълни той. Синхрон той вижда в енергийната политика, в политиката, свързана с бюджета, както и синхрон със служебния кабинет.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.