• 19 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8359
  •  GBP / BGN 2.2843
  •  CHF / BGN 2.0205
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 11°C

Десислава Атанасова към ПП: Никой вече не ви вярва, сбогом аматьори

Десислава Атанасова към ПП: Никой вече не ви вярва, сбогом аматьори

/КРОСС/ В НС продължава обсъждането на доклада, изготвен от временната комисия за установяване на всички факти и обстоятелства около подписването и прекратяването на меморандума с "Gemcorp" по време на кабинета „Петков".

Дебатът преминава основно в нападки и обвинения между ГЕРБ, по чието искане беше създадена комисията, и „Продължаваме промяната". От ГЕРБ имат сериозни притеснения, че меморандумът за Gemcorp и IP3 корпорейшън не са прекратени и България ще търпи сериозни финансови щети. От ПП категорично отхвърлят тези съмнения.

Асен Василев отхвърли обвиненията на ГЕРБ, че е договорил затваряне на въглищните централи
Венко Сабрутев отново поясни, че меморандумът е представлявал само инвестиционно намерение, а инициатор за прекратяването му е бил тогавашният премиер Кирил Петков:

„Меморандумът е необвъзващ документ. Става въпрос за писмо за инвестиционно намерение. Меморандумът е вече прекратен без санкции за българската държава. IP3 и Gemcorp нямат, подчертавам, нямат претенции към Българската държава. Това беше потвърдено в писмена форма от двете компании и от Министерство на енергетиката. Няма установени финансови или други вреди за държавата".

Десислава Трифонова от ГЕРБ, която беше председател на временната комисия, посочи, че по времето на правителството на Кирил Петков, освен съмнения за далавери и кражби, инвестиционната политика в страната е била слаба. По думите ѝ за 7 месеца кабинетът Петков е привлякъл преки чуждестранни инвестиции само за 43 милиона евро. Лидерът на парламентарната група Десислава Атанасова заяви че ПП неслучайно е загубила изборите и е най-добре да върне мандата, защото няма да може да състави кабинет

„Няма да може да направите правителство! Връщайте мандата и не губете времето на България. Никой вече не ви вярва! Това трябва да ви стане ясно и то ще ви стане ясно съвсем скоро. Сбогом аматьори!

„Няма какво да кажете, освен сега да ги лъжете за нещо друго и след 6 месеца пак историята ще покаже, че вие сте от грешната страна", отговори Асен Василев от ПП.

Политическите спорове около меморандума и цялостната политика на първите две политически сили продължават и в момента. Докладът на временната комисия препоръчва ДАНС и МС да предприемат по-нататъшни действия

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.