• 25 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8303
  •  GBP / BGN 2.2757
  •  CHF / BGN 2.0011
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 9°C

Борисов: Благодарение на ГЕРБ беше прието решението за предоставяне на военна помощ на Украйна

Борисов: Благодарение на ГЕРБ беше прието решението за предоставяне на военна помощ на Украйна

/КРОСС/ "ГЕРБ продължава твърдо и последователно да подкрепя Украйна". Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов по време на среща с депутатите от украинския парламент Федор Вениславский, който е и представител на президента Володимир Зеленський във Върховната Рада, и Игор Герасименко - член на комисията по сигурност и отбрана и носител на най-висшия украински орден „Герой на Украйна". В срещата участваха и представители на украинското посолство в България, съобщи Боирисов във фейсбук.

Подчертах пред колегите, че благодарение на ГЕРБ бяха приети решенията за предоставяне на военна помощ на Украйна и за обявяване на Голодомора за геноцид в българския парламент. Освен това още в началото на войната ГЕРБ изпрати помощ за Украйна, а през лятото младежите на ГЕРБ организираха детски лагер за 50 деца от региона на Харков, уточни лидерът на ГЕРБ.

"Представителите на украинската Рада благодариха за всичко, което от ГЕРБ сме направили през последната година за Украйна. Подчертаха, че за тях ГЕРБ е силен поддръжник и приятел и ни пожелаха след изборите през април ГЕРБ да продължи да бъде политическият лидер в страната", пише Борисов.

От публикацията му става ясно, че в рамките на срещата са обсъдихме и възможностите за задълбочаване на сътрудничеството както между България и Украйна, така и между партията на Зеленски - Слуга Народу - и Политическа Партия ГЕРБ.

 

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

........

04.02.2023 12:36:30

Анонимен

Да им е жива и здрава на ГРОБ, Украйната. И двете структури са за реанимацията.

03.02.2023 14:37:33

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.