• 26 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8245
  •  GBP / BGN 2.2829
  •  CHF / BGN 1.9974
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 4°C

Огнян Герджиков: Машинно гласуване има в държави, които не блестят с демократичност

Огнян Герджиков: Машинно гласуване има в държави, които не блестят с демократичност

/КРОСС/ Срокът на служебното правителство може да бъде по-дълъг, защото ще управлява докато се състави редовен кабинет, смята бившият служебен премиер Огнян Герджиков. В "Тази сутрин" по bTV той коментира промените в Изборния кодекс и предстоящото служебно правителство. По думите му е промените са гласувани твърде бързо.

"Дали може да засадите дърво и след пет дни то да даде плодове? Това направи парламентът с тази скорост на приемането на нов Изборен кодекс - голяма язва е това и затова имаме калпаво законодателство. Непрекъснато го променяме и гоним инвеститорите от България", коментира Огнян Герджиков.

Той не изключи да има хаос на предстоящите парламентарни избори. "Много ме притеснява това машинно гласуване, което на пръв поглед изглежда много модерно и технологично, но не е съвсем така. Нека да се помислим защо само в няколко държави по света има въведено такова машинно гласуване. Това са държави, които не блестят със своята демократичност - Бутан, Индонезия, Венецуела", обясни Огнян Герджиков.

Той припомни, че в Германия конституционният съд го е отмени, защото се нарушават демократични принципи.

"Не е изключено да влезем в турбуленция и тежка политическа криза", прогнозира Герджиков.

Според него служебният премиер трябва да бъде стабилен и сериозен човек, компетентен и равно отдалечен от политическите партии. "Основната му задача е ясна - да организира по най-добрия начин изборите, което никак няма да е лесно. Предполагам, че ще бъде юрист. Най-важното е един премиер да има подходящите хора за министри и съветници", смята Огнян Герджиков. По думите му освен изборите, има и много текущи задачи за служебния кабинет. "Това Народно събрание ще постави абсолютен рекорд по кратък живот. Ще го запомня с изключителното бързане в законодателния процес, с огромния брой законопроекти, с не много добрия тон, с който се водеха дебати и заседания", добави той.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

Ми ние сме доказано такава. Досега няма осъдени за купуване и продаване на гласове, което било престъпление. Циганите от гетата масово гласуват за управляващите срещу мизерно заплащане. Ако и Герджиков не го знае този факт, хяма кой друг.

06.05.2021 17:45:43

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.