• 19 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8315
  •  GBP / BGN 2.2841
  •  CHF / BGN 2.0155
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 14°C

Българин в Германия направи сайт с полезни контакти и съвети за сънародниците ни там

Българин в Германия направи сайт с полезни контакти и съвети за сънародниците ни там

/КРОСС/ Една от най-големите български общности зад граница е тази в Германия. Въпреки това не е лесно на сънародниците ни да намират контактите на български специалисти в страната. Един човек обаче опитва да промени това.

Иван Василев е софтуерен специалист и решава да използва познанията си и да инвестира от личното си време, за да допринесе за българската общност там. Така се ражда неговата идея за сайта „Български контакти в Германия". След идеята обаче дошла по-трудната задача пред Иван - изпълнението.

„Техническата част на сайта беше най-леката част от работата. Контактите се оказаха доста трудна задача - тяхното намиране. Но няколко сънародници ми помогнаха. В момента на сайта има около 1000 контакта на български лекари, зъболекари, адвокати, културни дружества, школи за народни танци", споделя създателят на сайта.

Първоначалната идеята на Иван била проектът да обхване само една провинция в Германия, но бързо обхванал цялата страна. Освен контакти, на сайта има и съдържание, свързано с полезни съвети за ежедневието в Германия. „Най-често се питат ежедневни теми - мога ли да карам с българска книжка в Германия, с български регистрационни номера. Пита се за адвокати, често за детски - такива неща, бюрократичен проблеми. Може да се намери доста полезна информация за живота в Германия", казва още Иван Василев. Споделя, че инициативата коства много от личното му време.

Всяка помощ с нови идеи за него е добре дошла, за да може контактите да бъдат актуализирани и да бъдат събирани нови.

Нова телевизия, „Събуди се"

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.