• 12 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8145
  •  GBP / BGN 2.2728
  •  CHF / BGN 2.0000
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 17°C

Атанас Атанасов: Не смятам, че ПП-ДБ може да подкрепи първия мандат

Атанас Атанасов: Не смятам, че ПП-ДБ може да подкрепи първия мандат

/КРОСС/ Като наблюдавам ситуацията, особено от вчера, мандатът на г-жа Габриел отива към провал. Днес ПП-ДБ ще обсъдим задълбочено ситуацията, но не смятам, че можем да подкрепим първия мандат. Това заяви в БНТ "Денят започва" съпредседателят на ДБ Атанас Атанасов. Към днешна дата всичко, което излиза покрай взрива до кортежа на главния прокурор показва, че е инсценировка, въпросът е кой я е организирал.

По думите му случаят трябва да се разследва задълбочено, но изрази съмнения, че това ще се случи с оглед на последните събития в следствените органи и прокуратурата.

Те са се хванали гуша за гуша, заплашват се да се убиват, заявяват, че се страхуват едни други. Ние а дадохме брифинг в парламента и заявихме че СГП, която наблюдава това разследване, би трябвало да го изземе от НСлС и да го възложи на други разследващи органи, които не са заинтересовани.

След разказаното от Гешев и Сарафов не е ясно дали имаме независими следователи, коментира Атанасов. Коментира, че в България не е останала незасегната власт.

Отстраняването на Гешев не решава проблемите на съдебната реформа. Нещата са прости, но решението е сложно. Главният прокурор разполага с неограничена кадрова власт върху всички подчинени. Това трябва да се реши и оттам нататък нещата ще придобият по-нормален вид.

Не е работа на главния прокурор да разговаря с политици, но явно на него му идва отвътре да се занимава с политика, смята Атанас Атанасов.

Знаете ли какво е общото между Бойко Борисов, Иван Гешев и Ясен Тодоров - и тримата са завършили прословутата школа в Симеоново. Не мога да слагам под общ знаменател - но там се изгражда манталитет и начин на мислене, че винаги се бориш с някакъв противник. Обучават ги на саботажна дейност.

Атанасов заяви, че не познава Иван Гешев и никога не е разговарял с него, а Бойко Борисов се опитва да разсейва огъня с коментарите си. По думите на Атанасов обстановката се е "взривила" след заявката на кандидата за премиер на ГЕРБ Мария Габриел за отстраняването на Гешев.

Тогава г-н Гешев излезе да каже какво представлява нейният ментор. Гешев каза: "аз толкова години ви крих безобразията и след като се държите по този начин с мен, сега ще трябва да разследваме тези деяния. Не изключвам този ход, който беше предприет образно от ГЕРБ, да е с цел да бъде отнет един от основните приоритети на нашата коалиция - съдебната реформа, коментира той.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.