• 06 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8282
  •  GBP / BGN 2.2865
  •  CHF / BGN 2.0041
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 9°C

Гешев: Божков прави това, което и Цветан Василев - дискредитира държавата

Гешев: Божков прави това, което и Цветан Василев - дискредитира държавата

/КРОСС/ Васил Божков прави това, което направи и Цветан Василев - дискредитира държавата и иска нейната дестабилизация. Тази теза защити главният прокурор Иван Гешев, който заедно с главния секретар на МВР отиде на място по време на акцията срещу битовата престъпност в село Ореховица.

По повод сигнала на Антикорупционния фонд до него за твърденията на обвиняемия хазартен бос, скрийншота и паметната записка, които публикува, Гешев коментира, че досъдебните производства са в ръцете на наблюдаващите прокурори, които работят по тях.

"Този сигнал не беше минал до мен. Когато дойде при мен, ще го разпределя на компетентен колега. Този фонд развива теорията, че аз наблюдавам всички досъдебни производства. От друга страна ме сигнализират и искат да се намеса. Това е шизофренично", каза Гешев.

"Това е поредна серия, която съм гледал. Божков прави това, което направи Цветан Василев. Той иска да пренареди политическата система, за да има изгода", констатира главният прокурор по повод действията от последните дни на укрилия се в Дубай Божков, който има 11 повдигнати обвинения от прокуратурата.

"Василев направи така - дискредитира работата на държавата. Дано Божков не го постигне. Да не забравяме, че всеки е невинен до доказване на противното в съда. Ако г-н Божков иска да каже нещо, да заповяда - ние нямаме смъртна присъда", подкани го Гешев.

Главният прокурор коментира и няколкото спецакции срещу престъпността, които текат не само в София. За акцията в кв. Левски" Гешев посочи, че става дума за поръчково убийство. "Множество действия са предприети не само в София. Няколко лица са задържани", каза обвинител номер едно. Според разследващите участниците в престъпната група са организирали и извършили поръчковото убийство на бизнесдамата Станка Марангозова.

„Никой не се справил с тази престъпност, но имаме намерения до края на годината случаите да са намалели. Дадохме такава заявка за телефонните измами още миналата година, сега те са намалели на 50%. Коронавирусът промени приоритетите в известна степен. Това обаче не е променило намеренията ни да стопим случаите на битовата престъпност", категоричен беше Иван Гешев.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Тариката

А докога ще чакаме Цветан Василев да бъде екстрадиран от Сърбия и да понесе отговорност за кражбата на 4 млрд. лева от пирамидата КТБ?

22.05.2020 12:07:30

Стефан

Василев няма да го видим скоро в съда у нас, защото има милиарди и може да плаща яко в Сърбия.

20.05.2020 19:30:57

Коцето

Въпроса е сега и двамата да си дойдат на мястото зад решетките

20.05.2020 16:43:31

Стефан

А Цветан Василев докога ще е на свобода?!?

20.05.2020 16:40:07

Анонимен

Ами хайде вече да спрем да позволяваме на разни крадци да дискредитират държавата, ако се действаше по-навреме едва ли сега Василев щеше да е в Сърбия, а Божков в Дубай...

20.05.2020 16:35:20

Вили

А сега Гешев прави същото като Цацаров с Василев преди 6 години - гледа го тъжно през границата. Ако не бяха бездействали поне Валиев можеше да е в съда

20.05.2020 16:12:25

Черепаха

Гн. Каскетов, не е ли редно такива сигнали да бъдат проверявани , щото другото е прикриване на престъпление ????

19.05.2020 21:44:13

Гражданин

Нека не забравяме, каквато е целта на хунтата, че утре на втора инстанция продължава делото Иванчева, за което остава забранен достъпът на журналисти и граждани въпреки изискванията на основния закон - конституцията. Защото съдът го е страх от публичност за да не се види, че това е инквизиция.Всеки може да й помогне като подпише петицията до ЕК в сайта change.orgТУК за независимо разследване на обвиненията. Чрез нея се сезира лично фон дер Лайен, зам.шефа по човешките права и комисаря по правосъдие на ЕС. До момента тя е подписана от 879 български граждани и за да има правна сила броят им трябва да е над 1000 души.

19.05.2020 17:42:07

Веселина Томова

ВМЕСТО ДА ВЛЕЗЕ С БЕЛЕЗНИЦИ В МС, КАСКЕТ ГЕШЕВ СЕ ПЪЧИ ПО ТЕЛЕВИЗОРА В … СЕЛО ОРЯХОВИЦА! СЛЕД ДЪЖД КАЧУЛКА!Лъщи някаква физиономия на някой си Нойзи по bTV, който благодари на правителството и щаба, че избрали живота пред икономиката. Тъкмо да си измием очите против уроки, и хоп! – Хекимян прекъсва „интервюто“ – „извънредно“, щото се провеждала „извънредна акция“ в … село Ореховица, Плевенско. Показват пътя към селото, заварден от качулати, като че ще арестуват всеки момент Боко Тиквата. Предната вечер нападнали 90 годишен старец и ако ме разбирате какво искам да кажа, тая безумна акция е СЛЕД ДЪЖД КАЧУЛКА. Жандармерия, автомати, тъпи атрибути от пропагандния декор, а репортерката казва, че се очаквал на място главният прокурор и главният секретар на МВР. Като че са заловили Владислав Горанов със заровеното му имане от „паметни“ кинти. Иначе даже репортерката не може да скрие, че ОТ ГОДИНИ във въпросното село нямало кражби и много редки били изобщо каквито и да е инциденти. Да, ама Каскет Гешев очевадно е наредил – там, където има и един случай на набег на „битова престъпност“ – удри, пращай жандармерия, завардвай, идваме да се показваме по телевизора. В същото време същият Каскет Гешев е глух и ням за ОГРОМНАТА КОРУПЦИЯ, КОЯТО РЪКОВОДИ ДЪРЖАВАТА, НАЧЕЛО С ХУНТАТА, и пръстта си не мърда да предприеме каквото и да е по разкритията на Васил Божков, заради които във всяка нормална западна държава досега щеше да има оставка на финансов министър и правителство, и пълен арест с вип персони. Това, което по дърварски нагъл начин демонстрира така наречената прокуратура е ПОДМЯНА на истинската реалност, в която живеем. А на всичкото отгоре каскети и милиционери търчат СЛЕД „битовите“ престъпления и досега няма нито едно предотвратено! Вместо с белезници прокуратурата да влезе в МС, тя завардва … село Оряховица, за де пъчи Каскет Гешев по телевизора. Това не е държава, а кочина!

19.05.2020 16:42:12

Анонимен

Никой не може да дискредитира държавата /редно е да се каже властта/ така както нейните ръководители! Публикуваното от Божков /който ми е крайно антипатичен, както и Цв.В./ е достатъчно във всяка друга /освен нашата/ европейска държава, за да се изиска съотметният министър да подаде оставка /без да говорим за минали продължаващи неща като "гостуването" в блока на Домусчиев/. Безсрамието е резултат от безнаказаността на управляващите.

19.05.2020 15:30:39

Анонимен

Надявам се журналистите неправилно да са предали думите на главния прокурор. Иначе звучи несериозно и май съдържа заплаха от доживотен затвор за Божков. Няма и нищо шизофренично в желанието на някой да обърне вниманието на гл. прокурор върху нещо злободневно, да не би случайно да остане незабелязано. Божков може и да не е цвете за мирисане, но е продукт на системата създадена от нашите политици, даже най-вероятно ще се окаже невинен за данъците и ще му лепнат нещо измислено като заплаха за убийство или търговия с антиквариат. Ако Горанов и началникът му са водили преговори и са влезли в отношения зад гърба на обществото, са си виновни те и с тяхното разобличаване се дискредитира не държавата , а конкретните публични личности. За акциите добре, ама не знам колко кокошкари, колко години трябва да крадат за да откраднат от държавата 700 000 000 лв. колкото са загубите от невниманието на Горанов. Та ако идеята е да си затворим очите за золумите за да дискредитираме държавата - не съм съгласен.

19.05.2020 14:15:03

Анонимен

Каскет, и ти си един удобен прокурор!

19.05.2020 13:32:45

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.