• 17 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8036
  •  GBP / BGN 2.2826
  •  CHF / BGN 1.9846
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 14°C

Гешев: Паравоенното сдружение се проверява и за евентуална дейност, която защитава чужди национални интереси

Гешев: Паравоенното сдружение се проверява и за евентуална дейност, която защитава чужди национални интереси

/КРОСС/ Проверяват Военен съюз - Българско народно опълчение „Шипка", за който е постъпил сигнал на 12.12.2022 г., че извършва противодържавна дейност.

Главният прокурор Иван Гешев коментира, че от Софийска градка прокуратура са се самосезирали и са възложили проверка на ДАНС с оглед за установяване на данни за престъпление против Републиката.

"Става въпрос за предположение за евентуална дейност, която противоречи на българското законодателство и Конституция, и която защитава евентуално чужди национални интереси", каза главният прокурор.

Не знае дали е имало други сигнали срещу тях, но знае, че при предишния главен прокурор са правени проверки и е имало искане да се заличи регистрацията на това сдружение.

Гешев коментира и срива на системите в БНР, като каза, че в резултат на кибер атаки от Русия има разследване в НСлС и е възможно хакерската атака в радиото да е част от това разследване.

 

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

А НПО-тата, които са на американска хранилка и българското общество не знае колко са кой ще разследва чии интереси защитават.

17.12.2022 10:17:52

Анонимен

Гешев, разследвайте парламента и правитлството на Кирил Петков за икономически саботаж и обслужване интересите на чужди страни.

16.12.2022 20:04:11

Сталин Й. В.

Гешев, много ще бъде интересно, ако господата Петров и Боширов ти се обадят и искат да се запознаете. А може би ще ти носят и поздрави от ген. п-к Р, Кадиров.

16.12.2022 15:18:04

Анонимен

Много внимателно се отнасяйте с въпроса за българските национални интереси защото един от най-важните въпроси е „Какви са националните интереси на България и нейни ли са да се конфронтира с една велика ядрена сила?”.

16.12.2022 14:51:01

Анонимен

А явната защита на чужди национални интереси, за тях има ли българска прокуратура?

16.12.2022 14:23:19

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.