• 28 Март 2024 |
  •  USD / BGN 1.8083
  •  GBP / BGN 2.2804
  •  CHF / BGN 1.9935
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 19°C

"Ухание на пури и джаз" по "Великият Гетсби" е първата за сезона премиера в Музикалния театър

"Ухание на пури и джаз" по "Великият Гетсби" е първата за сезона премиера в Музикалния театър

/КРОСС/ На 30 и 31 октомври е първата премиера за новия сезон на Музикалния театър - българският мюзикъл "Ухание на пури и джаз" по "Великият Гетсби" на Фицджералд и сонетите на Шекспир, съобщават от трупата.
Режисьор и автор на либретото е Бойко Илиев. Композитор е Сашо Младенов, който написва музиката специално за трупата на Музикалния театър.

Романът "Великият Гетсби" на Фицджералд разказва историята на криминално забогателия Джей Гетсби и обсебващата му любов към красивата Дейзи Бюканън. Той е и лиричен разказ за епохата на джаза с целия й блясък и декаданс, разюздани мечти, амбиции и алчност. Това е история за неспирния бяг, в който всички ние сме увлечени, преследвайки химери, блянове и мечти. Изяществото, с което тази творба улавя духа на една отминала епоха и едно изгубено поколение по време на Голямата депресия, отдавна й е отредило място сред най-великите романи на 20 век.

"С композитора Сашо Младенов се опитахме да създадем мюзикъл, в който паралелно съжителстват романтиката и бурлеската. Енергията, която избухва в това следвоенно време (Първата световна война), ражда онази джаз истерия, съпровождаща Сухия режим и сякаш Депресията намира своя лек. Прибавяйки Шекспир към Фицджералд, се надяваме да вложим онази поетична нотка, която ни е така нужна, за да се избавим от неумолимия ход на времето. Времето, което Гетсби иска да върне, за да продължи оттам откъдето е спряло, когато с Дейзи са се врекли във вечна любов. И, когато любовта се оказва само една поредна прищявка на разглезените богати хора,остават само музиката и танците, за да запълнят онази болезнена празнина, която е останала от любовта", казва Бойко Илиев за спектакъла.

Участват Денко Проданов като Гетсби, Тодор Велков, Георги-Маноел Димитров, Александър Панайотов, Владимир Грудков, Християна Лоизу, Елица Красимирова, Боряна Йорданова, Илона Иванова, Теменужка Трифонова, Десислава Николова, Александър Мутафчийски, Богомил Спиров
Людмила Козарева, Олга Динова, Златомира Драголова, Христо Сарафов, Николай Борисов, Лъчезар Лазаров, Иван Александров, Николай Димов, Румен Григоров, Георги Ханджиев, Александър Василев, Явор Радованов и др.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.