• 15 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8056
  •  GBP / BGN 2.2785
  •  CHF / BGN 1.9957
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 12°C

Гълъб Донев беше гост на официалното откриване на Световната купа по художествена гимнастика

Гълъб Донев беше гост на официалното откриване на Световната купа по художествена гимнастика

/КРОСС/ Министър-председателят Гълъб Донев участва в откриването на Световната купа по художествена гимнастика в " Арена София ". Той дойде в залата преди церемонията по откриването и пожела триумф на българския отбор в идния старт.

Донев беше дружно с президента на БФХГ Илиана Раева. Той сервира букети с цветя на треньорския щаб Весела Димитрова, Михаела Маевска, Ясена Стойнева и на гимнастичките от ансамбъла Женина Трашлиева, София Иванова, Камелия Петрова, Рейчъл Стоянов и Радина Томова. Премиерът изрече удивление от метода, по който се работи в този спорт, донесъл толкоз доста наслада и горделивост на България.

Той изгледа съчетанието на българките с пет обръча в компанията на Илиана Раева.

В залата да почете семейството на София на Световната купа беше и Мирослав Боршош, заместник-кмет на Столична община по направление " Култура, обучение, спорт и юношески действия.

Заместник-министъра на младежта и спорта Петър Георгиев откри публично Световната купа по художествена гимнастика в София.

" Уважаеми господин министър-председател, уважаеми министри, уважаеми уредници и посетители, с изключително наслаждение Ви приветствам във връзка провеждането на Световната купа по художествена гимнастика в София! Домакинството на това влиятелно съревнование е чест и отговорност за България и демонстрира отношението на нашата страна към спорта като най-хубавия дипломат на мира. Значимостта и престижът на събитието се удостоверяват и от присъединяване на самостоятелни състезателки и ансамбли от близо 40 страни, които в условия на мощна конкуренция ще показват своя състезателен дух и гений.

По традиция огромните надпревари по художествена гимнастика, които се организират в България, се трансформират постоянно в празник на спорта. Предстоящата Световна купа е извънредно скъпа, тъй като провокира интереса на от ден на ден деца и подрастващи, които биха поискали да тръгнат по пътя на шампионките. Убеден съм, че България ще обезпечи безупречно домакинство на Световната купа, за което приветствам Българската федерация по художествена гимнастика. Пожелавам на всички участнички здраве, триумф и реализиране на спортните цели! На добър час! ", сподели Георгиев в речта си.

Петър Георгиев, Мирослав Бошош, Наталия Буланова, механически пратеник на ФИГ, и Илиана Раева бяха формалните лица на церемонията по откриването. Те получиха цветя и плакети от БФХГ.

Преди церемонията по откриването със особено видео в залата беше почетена легендата на украинската художествена гимнастика Албина Дерюгина, която умря преди няколко дни на 91-годишна възраст./БТА

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.